KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Slatki kolač s posipom

Slatki kolač od dizanog tijesta sa sočnim nadjevom od šljive

oko 20 komada

potrebno malo iskustva 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Slatki kolač s posipom

Mrvičasto tijesto:

230 g glatkog brašna
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 navršak noža cimeta
150 g omekšalog maslaca ili margarina

Dizano tijesto:

380 g glatkog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
150 ml mlijeka (mlakog)
80 g šećera
1 prstohvat soli
50 g omekšalog maslaca ili margarina
1 jaje

Nadjev i premaz:

6 žlice džem od šljiva
1 žlica mlijeka

Preljev od limuna:

200 g šećera u prahu
oko 6 žlice soka od 1 limuna

preparation

Priprema

1

Mrvičasto tijesto

Za mrvice stavite sastojke u zdjelu i rukama trljajući umijesite mrvičasto tijesto.

2

Dizano tijesto

Za dizano tijesto prosijajte brašno u zdjelu i dobro ga pomiješajte s kvascem. Dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama za gnječenje) umiješajte u tijesto. Tijesto ostavite prekriveno na toplom mjestu sve dok se njegov volumen ne udvostruči.

3

Nadjev i premaz

Tijesto prepolovite. Jednu polovicu tijesta razvaljajte na namašćenom limu za pečenje (30 x 35 cm) i premažite pekmezom od šljiva. Drugu polovicu tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na veličinu lima za pečenje, stavite na pekmez od šljiva i lagano pritisnite. Tijesto premažite mlijekom i više puta probodite vilicom. Pospite mrvicama. Strugalicom za tijesto utisnite 20 komada jednake veličine. Lim za pečenje stavite na sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

4

Preljev od limuna

Za preljev pomiješajte šećer u prahu i sok od limuna i premažite još topli kolač.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu