Flag

Slatki ježići

15 - 20 komada
Lagano
40
Ovi slatki ježići prigodni su za zabave sve vrste
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za iglice se umjesto čokoladnih mrvica može upotrijebiti i naribana tamna čokolada.
Recipe Tips
Keksi se u dobro zatvorenim posudama mogu čuvati oko 3 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Prhko tijesto
150 gpšeničnog brašna
1 vrh nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gmekog maslaca
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Za ukrašavanje
oko 75 gčokolade za kuhanje (tamna)
Dr. Oetker Čokoladno pismo
Dr. Oetker Kakao mrvice
Dr. Oetker Perle mix
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Čokoladno pismo
Picture - Dr. Oetker Kakao mrvice
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Od smjese za tijesto rukama oblikujte kapljice veličine oraha, stavite na lim za pečenje i pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 14 - 16 Minute


Kekse s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Ježiće do polovice uronite u otopljenu tamnu čokoladu. Odmah potom pospite šećernim perlicama ili čokoladnim mrvicama. Ježiće stavite na papir za pečenje i ostavite čokoladu da se stvrdne. Potom šećernim pismom izradite oči i nos.

  • Za iglice se umjesto čokoladnih mrvica može upotrijebiti i naribana tamna čokolada.
  • Keksi se u dobro zatvorenim posudama mogu čuvati oko 3 tjedna.