Slatki ježići

Ovi slatki ježići prigodni su za zabave sve vrste

15 - 20 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Slatki ježići

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje

Prhko tijesto:

150 g pšeničnog brašna
1 vrh noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g mekog maslaca
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera

Za ukrašavanje:

oko 75 g čokolade za kuhanje (tamna)
Dr. Oetker Čokoladno pismo
Dr. Oetker Kakao mrvice
Dr. Oetker Perle mix

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Od smjese za tijesto rukama oblikujte kapljice veličine oraha, stavite na lim za pečenje i pecite.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 14 - 16 Minute

Kekse s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Ježiće do polovice uronite u otopljenu tamnu čokoladu. Odmah potom pospite šećernim perlicama ili čokoladnim mrvicama. Ježiće stavite na papir za pečenje i ostavite čokoladu da se stvrdne. Potom šećernim pismom izradite oči i nos.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne