Flag

Savijača s nadjevom od krupice uz umak od marelica

oko 24 komada
Srednje teško
60
Kuhana savijača s nadjevom od krupice i voćnim umakom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto za savijaču
250 gglatkog brašna
1jaje (veličine M)
1 prstohvatsoli
100 mlmlake vode
20 mlulja
Za premazivanje
neštomaslaca (otopljenog)
Nadjev od krupice
100 gmekog maslaca
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
5žumanjka (veličine M)
220 gpšenične krupice
250 gkiselog vrhnja
5bjelanjka (veličine M)
Za kuhanje
slana voda
Za krušne mrvice s maslacem
120 gmaslaca (otopljenog)
150 gkrušnih mrvica (pržene)
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
Umak od marelica
500 gmarelica (narezanih na ploške)
100 gšećera
sok od 1 limuna
1 prstohvatcimeta
Za posipavanje
malošećera u prahu
1

Tijesto za savijaču

Sastojke redom stavite u posudu i mikserom (lopaticama) umijesite tijesto. Tijesto prepolovite, oblikujte kugle i premažite otopljenim maslacem. Kugle tijesta stavite na nauljene tanjure i prekrijte zagrijanim posudama. Kugle tijesta ostavite da odstoje prekrivene oko 2 sata.

2

Kuglu tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj kuhinjskoj krpi u što veći krug. Nadlanice uronite u brašno i provucite ispod tijesta te ga izvlačite od sredine prema van dok ne postane tanko. Obrežite rubove.

3

Nadjev

Maslac s vanilin šećerom i soli istucite mikserom (metlicama) u kremastu smjesu. Postepeno dodajte žumanjke. Umiješajte krupicu s kiselim vrhnjem. Bjelanjke istucite u snijeg i umiješajte kuhačom. Polovicu nadjeva stavite na trećinu tijesta za savijaču i poravnajte; pritom s obje strane ostavite slobodan rub od približno 3 cm. Bočne rubove preklopite prema unutra i kuhinjskom krpom namotajte u savijaču.

4

Kuhanje

Zakuhajte slanu vodu.

5

Pomoću pobrašnjene drške kuhače podijelite savijaču na 12 jednakih komada. Komade savijače jedan po jedan dodajte u zakuhanu vodu i kuhajte na laganoj vatri. Kada se komadi savijače podignu na površinu, ostavite ih u vodi još 2 minute.

6

Na isti način pripremite i drugu savijaču.

7

Krušne mrvice s maslacem

Pomiješajte maslac s krušnim mrvicama i vanilin šećerom i uvaljajte kuhane komade savijače.

8

Umak od marelica

Marelice i šećer, sok od limuna i cimet pirjajte nekoliko minuta u pokrivenom loncu.

9

Za posipavanje

Komade savijače pospite šećerom u prahu i poslužite s umakom od marelica.