KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Savijača s nadjevom od krupice uz umak od marelica

Kuhana savijača s nadjevom od krupice i voćnim umakom

oko 24 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Savijača s nadjevom od krupice uz umak od marelica

Tijesto za savijaču:

250 g glatkog brašna
1 jaje (veličine M)
1 prstohvat soli
100 ml mlake vode
20 ml ulja

Za premazivanje:

nešto maslaca (otopljeni)

Nadjev od krupice:

100 g mekog maslaca
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
žumanjka (veličine M)
220 g pšenične krupice
250 g kiselog vrhnja
5 bjelanjaka (veličine M)

Za kuhanje:

slana voda

Za krušne mrvice s maslacem:

120 g maslaca (otopljeni)
150 g krušnih mrvica (pržene)
2 omota Dr. Oetker Vanilin šećer

Umak od marelica:

500 g marelica (narezanih na ploške)
100 g šećera
sok od 1 limuna
1 prstohvat cimeta

Za posipavanje:

nešto šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Tijesto za savijaču

Sastojke redom stavite u posudu i mikserom (lopaticama) umijesite tijesto. Tijesto prepolovite, oblikujte kugle i premažite otopljenim maslacem. Kugle tijesta stavite na nauljene tanjure i prekrijte zagrijanim posudama. Kugle tijesta ostavite da odstoje prekrivene oko 2 sata.

2

Kuglu tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj kuhinjskoj krpi u što veći krug. Nadlanice uronite u brašno i provucite ispod tijesta te ga izvlačite od sredine prema van dok ne postane tanko. Obrežite rubove.

3

Nadjev

Maslac s vanilin šećerom i soli istucite mikserom (metlicama) u kremastu smjesu. Postepeno dodajte žumanjke. Umiješajte krupicu s kiselim vrhnjem. Bjelanjke istucite u snijeg i umiješajte kuhačom. Polovicu nadjeva stavite na trećinu tijesta za savijaču i poravnajte; pritom s obje strane ostavite slobodan rub od približno 3 cm. Bočne rubove preklopite prema unutra i kuhinjskom krpom namotajte u savijaču.

4

Kuhanje

Zakuhajte slanu vodu.

5

Pomoću pobrašnjene drške kuhače podijelite savijaču na 12 jednakih komada. Komade savijače jedan po jedan dodajte u zakuhanu vodu i kuhajte na laganoj vatri. Kada se komadi savijače podignu na površinu, ostavite ih u vodi još 2 minute.

6

Na isti način pripremite i drugu savijaču.

7

Krušne mrvice s maslacem

Pomiješajte maslac s krušnim mrvicama i vanilin šećerom i uvaljajte kuhane komade savijače.

8

Umak od marelica

Marelice i šećer, sok od limuna i cimet pirjajte nekoliko minuta u pokrivenom loncu.

9

Za posipavanje

Komade savijače pospite šećerom u prahu i poslužite s umakom od marelica.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu