KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Savijača s malinama i pudingom

Savijača s nadjevom od pudinga i malinama

oko 13 porcija

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Savijača s malinama i pudingom

Dizano tijesto:

240 g glatkog brašna
0,5 omota Dr. Oetker Kvasac instant
125 ml mlijeka (mlakog)
40 g šećera
1 jaje (veličine M)
1 prstohvat soli
0,5 omota Dr. Oetker Finesse korica naranče
0,5 omota Dr. Oetker Vanilin šećer
40 g mekog maslaca

Nadjev od pudinga:

1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
40 g šećera
400 ml mlijeka
40 g maslaca

Voćni nadjev:

100 g duboko zamrznutih malina (ili sviježih)

Za premazivanje:

1 razmućeno jaje (veličine M)

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Brašno prosijajte u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.

2

Nadjev od pudinga

Puding u prahu pripremite s 400 ml mlijeka i 40 g šećera, prema uputama na omotu i skuhajte puding. Umiješajte maslac i ohladite uz povremeno miješanje.

3

Nakon što se tijesto digne, izlupajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Zatim, razvaljajte na pravokutnik veličine 25 x 30 cm. Ohlađenim pudingom premažite tijesto, ostavljajući slobodan rub od 2 cm.

4

Voćni nadjev i premazivanje

Raspodijelite po tijestu maline i namotajte tijesto. Stavite tijesto na papir za pečenje koji ste prethodno stavili u lim. Škarama zarežite približno svakih 3 cm te komade naizmjenično slažite jedan ulijevo, pa sljedeći udesno (slika 1). Zatim, premažite jajetom. Ostavite savijaču da se diže oko 20 minuta.

Stavite lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu