KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Savijača s čokoladom i jagodama

Savijača s nadjevom od čokolade i jagoda

8 porcija

uspijeva lako 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Savijača s čokoladom i jagodama

Tijesto:

tijesto za savijaču (120 g)

Za premazivanje:

malo maslaca (otopljenog)

Nadjev od čokolade i jagoda:

50 g mekog maslaca
2 žlice šećera u prahu (prosijanog)
3 žumanjka (veličine M)
3 bjelanjaka (veličine M)
2 žlice šećera
1 prstohvat sol
50 g tamne čokolade (ribane)
50 g orašastih plodova (mljevenih)
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica glatkog brašna
250 g jagoda (sitno narezanih)

Za posipanje:

malo šećera u prahu

Umak od jagoda:

125 g jagoda
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 sok od 1/2 limuna

preparation

Priprema

1

Tijesto za savijaču

Koru za savijaču stavite na lagano pobrašnjenu kuhinjsku krpu, lagano premažite maslacem i na to stavite drugu koru za savijaču. Prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom.

2

Nadjev od čokolade i jagoda

Maslac sa šećerom u prahu i žumanjcima mikserom (metlicama) kremasto istucite. Bjelanjak čvrsto istucite sa šećerom i soli i umiješajte u smjesu. Dodajte čokoladu, orašaste plodove, krušne mrvice i brašno i umiješajte. Raspodijelite nadjev zajedno s jagodama po tijestu i ostavite slobodan rub od približno 2 cm. Bočne rubove preklopite prema unutra i pomoću kuhinjske krpe namotajte savijaču. Stavite savijaču sa završetkom okrenutim prema dolje na namašćen lim za pečenje.
 
Stavite lim u donju polovicu zagrijane pećnice.
 
Električna pećnica: 180°C
Pećnica na vrući zrak: 160°C
Vrijeme pečenja: oko 25 min

3

Posipanje

Još vruću savijaču lagano pospite šećerom u prahu.

4

Umak od jagoda

Pomiješajte sastojke i izradite pire. Poslužite savijaču s umakom od jagoda.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu