Šarene lizalice

Popularni ukrasi za torte ili deserte

oko 10 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Šarene lizalice

Beze smjesa:

3 bjelanjaka (veličina M)
1 prstohvat soli
150 g šećera
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače

Ukrašavanje:

1 omot Dr. Oetker Dekor roza kristalići
malo Dr. Oetker Dekor mix perle soft

Osim toga:

10 štapića za lizalice (ili drvenih štapića)

preparation

Priprema

1

Beze smjesa

Bjelanjke sa soli istucite mikserom (metlicama), postupno dodajte šećer i tucite tako dugo dok se kristali šećera ne otope.

2

Podijelite beze smjesu i po želji obojite različitim jestivim bojama. Svaku smjesu stavite u zasebnu vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde (promjera 12 mm). Na dva papira za pečenje nacrtajte olovkom krugove veličine oko 7 cm. Okrenite papire za pečenje i stavite ih na dva lima za pečenje. Stavite drvene štapiće na krugove. Izradite rozete i pazite na to da su gornji završeci štapića lizalica prekriveni.

3

Ukrašavanje

Beze lizalice pospite po želji šećernim dekorima.

4

Stavite limove za pečenje u gornju i donju polovicu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 110 °C

Pećnica na vrući zrak 90 °C

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

5

Zamijenite limove i ostavite lizalice da se osuše do kraja.

Električna pećnica 80 °C

Pećnica na vrući zrak 60 °C

Vrijeme pečenja: oko 90 Minute

Beze lizalice su gotove kada ih jednostavno možete odvojiti od papira za pečenje.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne