KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Šarene lizalice

Popularni ukrasi za torte ili deserte

oko 10 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Šarene lizalice

Beze smjesa:

3 bjelanjaka (veličina M)
1 prstohvat soli
150 g šećera
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače

Ukrašavanje:

1 omot Dr. Oetker Dekor roza kristalići
malo Dr. Oetker Dekor mix perle soft

Osim toga:

10 štapića za lizalice (ili drvenih štapića)

preparation

Priprema

1

Beze smjesa

Bjelanjke sa soli istucite mikserom (metlicama), postupno dodajte šećer i tucite tako dugo dok se kristali šećera ne otope.

2

Podijelite beze smjesu i po želji obojite različitim jestivim bojama. Svaku smjesu stavite u zasebnu vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde (promjera 12 mm). Na dva papira za pečenje nacrtajte olovkom krugove veličine oko 7 cm. Okrenite papire za pečenje i stavite ih na dva lima za pečenje. Stavite drvene štapiće na krugove. Izradite rozete i pazite na to da su gornji završeci štapića lizalica prekriveni.

3

Ukrašavanje

Beze lizalice pospite po želji šećernim dekorima.

4

Stavite limove za pečenje u gornju i donju polovicu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 110 °C

Pećnica na vrući zrak 90 °C

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

5

Zamijenite limove i ostavite lizalice da se osuše do kraja.

Električna pećnica 80 °C

Pećnica na vrući zrak 60 °C

Vrijeme pečenja: oko 90 Minuta

Beze lizalice su gotove kada ih jednostavno možete odvojiti od papira za pečenje.