Flag

Šarene lizalice

oko 10 komada
Lagano
140
Popularni ukrasi za torte ili deserte
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Beze smjesa
3bjelanjka (veličina M)
1 prstohvatsoli
150 gšećera
maloDr. Oetker jestive boje za kolače
Ukrašavanje
1 omotDr. Oetker Dekor roza kristalići
maloDr. Oetker Dekor mix perle soft
Osim toga
10štapića za lizalice (ili drvenih štapića)
Picture - Dr. Oetker Dekor roza kristalići
Picture - Dr. Oetker Dekor mix perle soft
1

Beze smjesa

Bjelanjke sa soli istucite mikserom (metlicama), postupno dodajte šećer i tucite tako dugo dok se kristali šećera ne otope.

2

Podijelite beze smjesu i po želji obojite različitim jestivim bojama. Svaku smjesu stavite u zasebnu vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde (promjera 12 mm). Na dva papira za pečenje nacrtajte olovkom krugove veličine oko 7 cm. Okrenite papire za pečenje i stavite ih na dva lima za pečenje. Stavite drvene štapiće na krugove. Izradite rozete i pazite na to da su gornji završeci štapića lizalica prekriveni.

3

Ukrašavanje

Beze lizalice pospite po želji šećernim dekorima.

4

Stavite limove za pečenje u gornju i donju polovicu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 110 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 90 °C

5

Zamijenite limove i ostavite lizalice da se osuše do kraja.

Vrijeme pečenja: oko 90 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 80 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 60 °C


Beze lizalice su gotove kada ih jednostavno možete odvojiti od papira za pečenje.