KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Šarene krafnice

Američki klasik, jednostavan za pripremu kod kuće, koji možete ukrasiti po želji!

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Šarene krafnice

Dizano tijesto:

370 g brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
40 g šećera
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
150 ml mlijeka (mlakog)
60 g maslaca (rastopljenog)

Za prženje:

ulje (npr. suncokretovo)

Za ukrašavanje:

100 g tamne čokolade
200 g bijele čokolade
Dr. Oetker Crvena boja za kolače
malo Dr. Oetker Šarene mrvice
malo Dr. Oetker Dekor roza-lila srca
nekoliko sušenih jagoda

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Prosijte brašno u posudu i dobro promiješajte s instant kvascem. Dodajte postupno ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite u glatko tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.

Tijesto nakon što se digne istucite na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite tako da ga s lijeve i desne strane preklopite prema sredini) i razvaljajte na debljinu od približno 1 cm.

Kalupom izrežite krugove (Ø 9 cm). Potom manjim kalupom izrežite sredinu krugova tako da dobijete prstenove širine oko 4 cm. Prstenove stavite na pobrašnjenu kuhinjsku krpu i ostavite prekriveno na toplom mjestu, sve dok se vidno ne udvostruče.

2

Prženje

U tavi s visokim rubom zagrijte ulje na temperaturu od približno 180 stupnjeva. Prstenove stavite oprezno u ulje i ispržite s obje strane. Izvadite krafne žlicom za cijeđenje i stavite ih na kuhinjski papir da se dobro ocijede.

3

Ukrašavanje

Bijelu i tamnu čokoladu grubo isjeckajte i svaku zasebno otopite na vodenoj pri niskoj temperaturi. Otopljenu bijelu čokoladu podijelite na dva jednaka dijela. Jednu polovicu obojite crvenom bojom za kolače do željene ružičaste nijanse. Na ohlađene krafne nanesite glazure te ih pospite šarenim mrvicama, rozim srcima ili sušenim jagodama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu