Rolada s limunom i beze pokrovom

Rolada s nadjevom od limuna i mascarpone sira s beze pokrovom

oko 15 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Rolada s limunom i beze pokrovom

Krema od limuna:

150 g maslaca
500 g šećera
2 omota Dr. Oetker Finesse korice limuna
sok od 6 limuna
6 jaja (veličine M)

Beze:

5 bjelanjaka (veličine M)
2 omota Dr. Oetker Vanilin šećera
325 g šećera
15 g Dr. Oetker Original Gustina

Za podmazivanje:

malo ulja

Za posipanje:

malo šećera u prahu
30 g Dr. Oetker Badem listića

Krema od mascarponea:

500 g sira Mascarpone
250 g posnog sira (10% m.m.)
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera

Za posipanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Krema od limuna

Otopite maslac i dodajte šećer, naribanu koricu limuna i sok od limuna. Jaja dobro istucite metlicom za snijeg i procijedite. Miješajući na srednjoj temperaturi zagrijavajte sastojke sve dok ne dobijete gustu kremu.

Vrijeme kuhanja: oko 12 Minute

Vruću kremu izlijte do ruba u staklenke i zatvorite.

2

Beze

Bjelanjak i vanilin šećer istucite mikserom (metlicama). Pomiješajte šećer i prosijani jestivi škrob, postupno dodajte u smjesu i istucite u čvrstu kremastu smjesu.

3

Podmazivanje

Beze smjesu raspodijelite po papiru za pečenje koji prethodno tanko premažite uljem.

4

Posipanje

Smjesu pospite šećerom u prahu i listićima badema.
Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 150 °C

Pećnica na vrući zrak 130 °C

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

Beze površina trebala bi nakon pečenja biti hrskava. Ostavite beze oko 5 minuta da se hladi na limu za pečenje. Istresite ga potom na papir za pečenje posut šećerom u prahu i oprezno povucite papir za pečenje. Ostavite beze da se ohladi.

5

Krema od mascarponea

Pomiješajte mascarpone s posnim sirom, šećerom i vanilin šećerom i stavite oko sat vremena na hladno.

6

Kremu ravnomjerno premažite po bezeu, pritom sa svih strana ostavite slobodan rub od približno 2 cm.

7

Premazivanje

Kremu od limuna izmiješajte u glatku smjesu, u hrpama raspodijelite po kremi i malo raspodijelite.

8

Posipanje

S kratke strane pomoću papira za pečenje lagano namotajte roladu, pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne