Flag

Rolada Paula

6 komada
Lagano
15
Paula Rolada s namazom od čokolade
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci za roladu
5 komjaja
1 prstohvatsoli
120 gbrašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 gšećera
20 gDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
2 žliceDr. Oetker Kakaa za kolače
6 žlicevode
Sastojci za nadjev
200 gsira Mascarpone
6 žličiceDr. Oetker Vanilin šećera
300 gnamaza od lješnjaka ili čokolade
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Biskvit za roladu

Kakao i vodu izmiješajte dok ne dobijete srednje tekuću smjesu. Ne smije biti pregusta, inače će se teško miješati.
Jaja razdvojite na bjelanjke i žumanjke. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i tijekom miksanja dodajte prstohvat soli.
Istucite žumanjke i šećer do svijetložute boje. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
U smjesu od žumanjaka polako i postupno dodajte snijeg. Zatim postupno dodajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Odvojite pet punih žlica smjese i umiješajte smjesu s kakaom.
Smjesu s kakaom žlicom rasporedite u hrpice na namašćeni papir za pečenje. Žlicom rasporedite svijetlu smjesu oko kakao smjese. Naknadno možete tamne hrpice ljepše oblikovati žlicom.

Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 8-10 minuta. Bitno je da se biskvit ne prepeče jer će inače tijekom rolanja popucati. Nakon 8 minuta obavezno provjeriti čačkalicom je li pečeno. Ako čačkalica izađe čista, biskvit je pečen.
Pečeni biskvit prebacite na vlažnu čistu kuhinjsku krpu i zamotajte ga u roladu. Ohladiti.

2

Nadjev

Sve sastojke za nadjev dodajte u zdjelu i stavite u hladnjak na najmanje 1-2 sata.
Odmotajte roladu, namažite kremom i ponovno zamotajte. Zamotajte roladu u aluminijsku foliju i stavite u hladnjak na najmanje nekoliko sati, najbolje preko noći.