Flag

Revani turski kolač

oko 30 - 40 komada
Lagano
60
Tradicionalni turski recept za revani kolač
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kako se papiri za pečenje ne bi pomaknuli, možete ih vrlo dobro pričvrstiti uredskim spajalicama.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
4jaja
180 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
140 gpšenične krupice
100 gbrašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 dlulja (npr. repičinog ulja)
2 ½ dlprirodnog jogurta
Za namakanje
200 gšećera
3 ½ dlvode
1 žličicasoka od 1 limuna
Ukrašavanje
malokokosovih mrvica
malopistacija (sjeckanih)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Stavite obruč za kolače (20 x 35 cm) na lim za pečenje. Obložite kalup i rub kalupa papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu:

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte ulje, jogurt i krupicu i potom kratko umiješajte. Zatim, prosijte brašno i prašak za pecivo i sve zajedno promiješajte. Tijesto izlijte u pripremljeni kalup i poravnajte. Pecite u donjoj polovici pećnice oko 40 minuta.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Namakanje

Zakuhajte šećer i vodu i ostavite da kuha oko 5 minuta. Maknite sa štednjaka, dodajte sok od limuna i ostavite da se ohladi. Još vruć kolač prelijte šećernom otopinom i ostavite da se ohladi. Narežite po želji na komade.

4

Ukrašavanje

Pojedinačne komade kolača pospite kokosovim mrvicama i sjeckanim pistacijama.

  • Kako se papiri za pečenje ne bi pomaknuli, možete ih vrlo dobro pričvrstiti uredskim spajalicama.