KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Raspucanci od limuna

Prhko tijesto bez brašna s mljevenim bademima i notom limuna

oko 40 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Raspucanci od limuna

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje

Prhko tijesto:

200 g Dr. Oetker Badema mljevenih
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
40 g šećera
40 g šećera u prahu
1 prstohvat soli
40 g mekog maslaca ili margarina
1 jaje (veličine M)
3 žličice arome limuna

Za valjanje:

oko 40 g šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Stavite bademe u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Od tijesta oblikujte kuglu, spljoštite je, omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite na oko sat vremena u hladnjak.

2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Tijesto podijelite na četiri komada. Od svakog komada na radnoj površini posutoj šećerom u prahu izradite valjak. Svaki valjak narežite na 10 komada jednake veličine. Oblikujte kugle i uvaljajte ih u šećer u prahu, tako da su posute debelim slojem šećera. Stavite kugle udaljenu jednu od druge na lim za pečenje i pecite. 

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

Kekse s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu