Flag

Pivski pereci

oko 10 komada
Srednje teško
240
Jednostavni pivski pereci – prikladni za zabave, kao grickalica i za večeru.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Dizano tijesto
375 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
1 žličicašećera
250 mlmlake vode
1 žličicasoli
Lužina za pecivo
1 lvode
40 gDr. Oetker Sode bikarbone (ne upotrebljavajte sodu ili natrijevu kaustičnu sodu)
Za posipanje
krupna sol
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Sode bikarbone (ne upotrebljavajte sodu ili natrijevu kaustičnu sodu)
1

Dizano tijesto

Brašno i kvasac dobro pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini miješajući oko 5 minuta izradite u glatko tijesto. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže dok se vidno ne poveća. U međuvremenu obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Priprema

Picture - pivski pereci korak 1

Tijesto lagano pospite brašnom, na radnoj površini još jednom promijesite, podijelite na 10 jednakih porcija i oblikujte perece. Za izradu pereca od tijesta izradite kugle. Potom kugle oblikujte u trake od približno 55 cm koje se prema vrhu stanjuju. Prekrižite završetke, jednom ih uvrnite, preklopite prema gore i lagano ih utisnite u gornji rub tijesta (slika 1). Nakon oblikovanja ostavite tijesto ponovno da se diže.

3

Lužina za pecivo

Zakuhajte vodu u visokom loncu, maknite lonac za štednjaka. Budući da lužina jako kipi,  sodu bikarbonu umiješajte oprezno i polako.

4

Tijesto najbolje pomoću pjenjače uronite u vruću lužinu, potom dobro ocijedite i stavite na lim za pečenje. Pecivo po želji zarežite po gornjem dijelu i pospite solju. Pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 180 Minute


Ostavite pivske perece da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.