KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Pivski pereci

Jednostavni pivski pereci – prikladni za zabave, kao grickalica i za večeru.

oko 10 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pivski pereci

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje

Dizano tijesto:

375 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
1 žličica šećera
250 ml mlake vode
1 žličica soli

Lužina za pecivo:

1 l vode
40 g Dr. Oetker Soda bikarbona (ne upotrebljavajte sodu ili natrijevu kaustičnu sodu)

Za posipanje:

krupna sol

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Brašno i kvasac dobro pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini miješajući oko 5 minuta izradite u glatko tijesto. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže dok se vidno ne poveća. U međuvremenu obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Priprema

Tijesto lagano pospite brašnom, na radnoj površini još jednom promijesite, podijelite na 10 jednakih porcija i oblikujte perece. Za izradu pereca od tijesta izradite kugle. Potom kugle oblikujte u trake od približno 55 cm koje se prema vrhu stanjuju. Prekrižite završetke, jednom ih uvrnite, preklopite prema gore i lagano ih utisnite u gornji rub tijesta (slika 1). Nakon oblikovanja ostavite tijesto ponovno da se diže.

3

Lužina za pecivo

Zakuhajte vodu u visokom loncu, maknite lonac za štednjaka. Budući da lužina jako kipi,  sodu bikarbonu umiješajte oprezno i polako.

4

Tijesto najbolje pomoću pjenjače uronite u vruću lužinu, potom dobro ocijedite i stavite na lim za pečenje. Pecivo po želji zarežite po gornjem dijelu i pospite solju. Pecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 180 Minuta

Ostavite pivske perece da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu