Flag

Pečene krafne

oko 8 komada
Srednje teško
45
Ispunite svoju kuhinju mirisom svježe pečenih krafni! Mekano slatko tijesto punjeno omiljenim džemom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za tijesto
375 gbrašna
50 gšećera
7 gDr. Oetker Kvasac za kruh
200 mlmlijeka (toplog)
50 gmekog maslaca (neslanog)
1žumanjak
2 žličiceDr. Oetker Arome vanilije
Picture - Dr. Oetker Arome vanilije
1

 Zagrijte mlijeko u mikrovalnoj pećnici dok ne postane toplo na dodir. Umiješajte kvasac i ostavite sa strane 5 minuta. U međuvremenu promiješajte brašno i šećer u velikoj zdjeli.

2

 Dodajte mliječnu smjesu, rastopljeni maslac, žumanjak i ekstrakt vanilije suhim sastojcima i lagano sjedinite u ljepljivo tijesto. Miješajte tijesto 3-5 minuta samostojećim mikserom s nastavkom za tijesto ili ručno, na lagano pobrašnjenoj površini. Tijesto bi trebalo postati lijepo glatko i prestati se lijepiti za zdjelu/površinu.

3

Stavite tijesto u lagano namašćenu zdjelu i ostavite da stoji oko 1 ½ -2 sata dok se ne udvostruči.

4

Izvadite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu. Rukama ga stanjite na debljinu od otprilike 2,5 cm. Okruglim oblikom za rezanje tijesta promjera 7,5 cm izrežite 8 krugova i stavite ih u dva lima za pečenje obložena papirom tako da se ne dotiču i po potrebi ponovno spljoštite.

5

Prekrijte krafne i ostavite ih da odstoje još 45-60 minuta. Provjerite jesu li se u potpunosti podigle tako da lagano bocnete jednu krafnu prstom. Ako otisak ostane vidljiv, vaše tijesto spremno je za pečenje.

6

Zagrijte pećnicu. Pecite krafne dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Pečene krafne premažite rastopljenim maslacem, a kada se dovoljno ohlade, uvaljajte ih u šećer. 

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 10 - 15 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 190 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 170 °C

7

Oštrim nožem probušite rupu sa strane svake krafne i napunite slastičarsku vrećicu marmeladom. Prorežite rupicu na kraju slastičarske vrećice i napunite krafne.

8

Vaše su krafne spremne za konzumaciju. Preporučujemo da ih poslužite još tople!