KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Pavlova torta sa Mascarpone sirom i jagodama

Voćna torta od beze tijesta

12 komada

dosta zahtjevno 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pavlova torta sa Mascarpone sirom i jagodama

Beze:

5 bjelanjaka (veličina M)
1 prstohvat soli
350 g šećera

Mascarpone krema:

250 ml vrhnja za šlag (tekuće)
250 g sira Mascarpone (talijanski svježi sir)
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Kremfix

Umak od jagoda:

1 omot Dr. Oetker Želatina mljevena
80 ml vode
150 g pirea od jagoda
1 žlica soka od 1 limuna

Za ukrašavanje:

250 g jagoda

preparation

Priprema

1

Beze

Za izradu bezea mikserom (metlicama) umutite bjelanjke i sol, postupno dodajte šećer i umutite u čvrsti snijeg.

2

Dobivenom smjesom napunite vrećicu za ukrašavanje s nastavkom (10 mm Ø). Smjesu istisnite na okrugli lim za pečenje (22 cm Ø) obložen papirom za pečenje u oblik kupole dok ne potrošite svu smjesu. Navlaženom špatulicom zagladite bočne strane, sužavajući smjesu prema vrhu torte.

Lim stavite na sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 5 Minuta

3

Snizite temperaturu pečenja i odškrinite vrata pećnice kako bi se beze osušio do kraja.

Električna pećnica 120 °C

Pećnica na vrući zrak 100 °C

Vrijeme pečenja: oko 90 Minuta

4

Razbijete gornji srednji dio ohlađene kore od bezea. Razbijene komade bezea složite po rubovima.

5

Mascarpone krema

Za Mascarpone kremu pjenjačom umutite sve sastojke i dobivenom kremom napunite sredinu razbijene kore od bezea.

6

Umak od jagoda

Za umak od jagoda pomiješajte želatinu s vodom i pustite oko 5 min. da nabubri. Zatim zagrijte želatinu i dodajte pire od jagoda i sok od limuna. Kad se počne želirati prelijte preko kreme od Mascarponea.

7

Za ukrašavanje

Tortu ukrasite jagodama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu