Flag

Pavlova torta sa Mascarpone sirom i jagodama

12 komada
Teško
135
Voćna torta od beze tijesta za ljetne radosti
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tortu po mogućnosti konzumirajte svježu jer na hladnome omekša.
Recipe Tips
Otvorena vrata pećnice: Otvorena vrata pećnice pri pečenju se koriste ako je potrebno da para iz pećnice brzo izlazi van. U slučaju da imate regulator otvaranja vrata pećnice, odškrinite vrata pećnice. Uostalom, možete staviti žlicu za kavu ili kuhaču između vrata pećnice tako da ostanu djelomično otvorena.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Beze
5bjelanjka (veličina M)
1 prstohvatsoli
350 gšećera
Mascarpone krema
250 mlvrhnja za šlag (tekuće)
250 gsira Mascarpone (talijanski svježi sir)
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Umak od jagoda
1 omotDr. Oetker Želatine mljevene
80 mlvode
150 gpirea od jagoda
1 žlicasoka od 1 limuna
Za ukrašavanje
250 gjagode
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Beze

Za izradu bezea mikserom (metlicama) umutite bjelanjke i sol, postupno dodajte šećer i umutite u čvrsti snijeg.

2

Dobivenom smjesom napunite vrećicu za ukrašavanje s nastavkom (10 mm Ø). Smjesu istisnite na okrugli lim za pečenje (22 cm Ø) obložen papirom za pečenje u oblik kupole dok ne potrošite svu smjesu. Navlaženom špatulicom zagladite bočne strane, sužavajući smjesu prema vrhu torte.


Lim stavite na sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 5 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

3

Snizite temperaturu pečenja i odškrinite vrata pećnice kako bi se beze osušio do kraja.

Vrijeme pečenja: oko 90 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 120 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 100 °C

4

Razbijete gornji srednji dio ohlađene kore od bezea. Razbijene komade bezea složite po rubovima.

5

Mascarpone krema

Za Mascarpone kremu pjenjačom umutite sve sastojke i dobivenom kremom napunite sredinu razbijene kore od bezea.

6

Umak od jagoda

Za umak od jagoda pomiješajte želatinu s vodom i pustite oko 5 min. da nabubri. Zatim zagrijte želatinu i dodajte pire od jagoda i sok od limuna. Kad se počne želirati prelijte preko kreme od Mascarponea.

7

Za ukrašavanje

Tortu ukrasite jagodama.

  • Tortu po mogućnosti konzumirajte svježu jer na hladnome omekša.
  • Otvorena vrata pećnice: Otvorena vrata pećnice pri pečenju se koriste ako je potrebno da para iz pećnice brzo izlazi van. U slučaju da imate regulator otvaranja vrata pećnice, odškrinite vrata pećnice. Uostalom, možete staviti žlicu za kavu ili kuhaču između vrata pećnice tako da ostanu djelomično otvorena.