Pavlova torta sa Mascarpone sirom i jagodama

Voćna torta od beze tijesta

12 komada

dosta zahtjevno 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pavlova torta sa Mascarpone sirom i jagodama

Beze:

5 bjelanjaka (veličina M)
1 prstohvat soli
350 g šećera

Mascarpone krema:

250 ml vrhnja za šlag (tekuće)
250 g sira Mascarpone (talijanski svježi sir)
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Kremfixa

Umak od jagoda:

1 omot Dr. Oetker Želatine mljevene
80 ml vode
150 g pirea od jagoda
1 žlica soka od 1 limuna

Za ukrašavanje:

250 g jagoda

preparation

Priprema

1

Beze

Za izradu bezea mikserom (metlicama) umutite bjelanjke i sol, postupno dodajte šećer i umutite u čvrsti snijeg.

2

Dobivenom smjesom napunite vrećicu za ukrašavanje s nastavkom (10 mm Ø). Smjesu istisnite na okrugli lim za pečenje (22 cm Ø) obložen papirom za pečenje u oblik kupole dok ne potrošite svu smjesu. Navlaženom špatulicom zagladite bočne strane, sužavajući smjesu prema vrhu torte.

Lim stavite na sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 5 Minute

3

Snizite temperaturu pečenja i odškrinite vrata pećnice kako bi se beze osušio do kraja.

Električna pećnica 120 °C

Pećnica na vrući zrak 100 °C

Vrijeme pečenja: oko 90 Minute

4

Razbijete gornji srednji dio ohlađene kore od bezea. Razbijene komade bezea složite po rubovima.

5

Mascarpone krema

Za Mascarpone kremu pjenjačom umutite sve sastojke i dobivenom kremom napunite sredinu razbijene kore od bezea.

6

Umak od jagoda

Za umak od jagoda pomiješajte želatinu s vodom i pustite oko 5 min. da nabubri. Zatim zagrijte želatinu i dodajte pire od jagoda i sok od limuna. Kad se počne želirati prelijte preko kreme od Mascarponea.

7

Za ukrašavanje

Tortu ukrasite jagodama.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne