KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Parfe od malina i breskvi

Parfe od breskvi i malina pravo je kremasto voćno osvježenje

oko 12 porcija

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Parfe od malina i breskvi

Parfe:

235 g breskve
200 g malina
500 g tučenog slatkog vrhnja
4 žumanjka (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
5 žlice likera od naranče
270 g džema od malina
100 g Dr. Oetker Ribana tamna čokolada

Ukrašavanje:

malo Dr. Oetker Čokoladna srca
malo malina

preparation

Priprema

1

Priprema

Kalup malo namastite i obložite folijom za čuvanje svježine ili razrezanom vrećicom za zamrzavanje tako da ne ostanu nabori. Breskve narežite na kockice. Maline proberite. Istucite slatko vrhnje.

2

Parfe

Žumanjak zajedno sa šećerom, vanilin šećerom i likerom od naranče, istucite metlicom za snijeg nad vrućom vodenom kupkom (voda ne smije ključati!) u gustu kremu, u zdjeli od nehrđajućeg čelika, tako da se volumen približno udvostruči. Maknite zdjelu s vodene kupke, dodajte džem od malina i umiješajte u smjesu. Smjesu potom miješajući ohladite. Prvo umiješajte tučeno vrhnje, potom breskve, maline i ribanu čokoladu. Parfe smjesu izlijte u kalup i stavite preko noći u pretinac za duboko zamrzavanje.

3

Ukrašavanje

Oko 30 minuta prije posluživanja izvadite parfe, istresite ga i povucite uz pomoć folije za čuvanje svježine. Ukrasite parfe čokoladnim srcima i malinama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu