KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Paprenjaci sa šećernim preljevom

Aromatično prhko tijesto sa šećernim preljevom

oko 50 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Paprenjaci sa šećernim preljevom

Prhko tijesto:

250 g glatkog brašna
0,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
160 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
1 prstohvat mljevenog đumbira
1 prstohvat mljevenog kardamoma
1 prstohvat mljevenog pimenta
1 prstohvat svježe mljevenog bijelog papra
oko 3,5 žlice mlijeka
25 g mljevenih badema
25 g sitno narezanog kandiranog voća

Preljev:

175 g šećera u prahu (prosijanog)
oko 2 žlice vruće vode

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prospite u zdjelu. Dodajte po redu ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto.

2

Tijesto prepolovite i oblikujte dva valjka (dužine 25 cm). Oba valjka zamotajte u prozirnu foliju i ostavite nekoliko sati (ili tijekom noći) u hladnjaku.

3

Valjke narežite na ploške debljine 1 cm i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Stavite lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

4

Preljev

Šećer u prahu pomiješajte s vodom u gustu smjesu i premažite ohlađene paprenjake.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu