Flag

Paprenjaci sa šećernim preljevom

oko 50 komada
Lagano
75
Aromatično prhko tijesto sa šećernim preljevom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako se tijesto teško reže, stavite ga, po potrebi, ponovno na hladno.
Recipe Tips
Ovo tijesto uspijeva bez maslaca ili margarina. Po potrebi se može dodati 1 žlica mlijeka.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
250 gglatkog brašna
½ razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
160 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
1 prstohvatmljevenog đumbira
1 prstohvatmljevenog kardamoma
1 prstohvatmljevenog pimenta
1 prstohvatsvježe mljevenog bijelog papra
oko 3 ½ žlicemlijeka
25 gmljevenih badema
25 gsitno narezanog kandiranog voća
Preljev
175 gšećera u prahu (prosijanog)
oko 2 žlicevruće vode
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prospite u zdjelu. Dodajte po redu ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto.

2

Tijesto prepolovite i oblikujte dva valjka (dužine 25 cm). Oba valjka zamotajte u prozirnu foliju i ostavite nekoliko sati (ili tijekom noći) u hladnjaku.

3

Valjke narežite na ploške debljine 1 cm i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


Stavite lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

4

Preljev

Šećer u prahu pomiješajte s vodom u gustu smjesu i premažite ohlađene paprenjake.

  • Ako se tijesto teško reže, stavite ga, po potrebi, ponovno na hladno.
  • Ovo tijesto uspijeva bez maslaca ili margarina. Po potrebi se može dodati 1 žlica mlijeka.