Flag

Nogometno igralište

oko 30 komada
Srednje teško
80
Kolač s lima od prhkog tijesta s lješnjacima
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kosu i lica naštrcajte tekućom glazurom s kakaom.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
100 gglatkog brašna
½ žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
70 gpoprženih mljevenih lješanjaka
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
80 gmekog maslaca
50 gšećera u prahu
1 žlicamlijeka
Pješčana masa
4jaja (veličine M)
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
120 gglatkog brašna
1 žlicakakao praha (nezašećerenog)
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gvrućeg maslaca
Za premazivanje i posipanje
200 gkipućeg pekmeza po izboru
100 gkokosovog brašna
maloDr. Oetker jestive boje za kolače (zelene boje)
Za ukrašavanje
sok od 1/2 limuna
250 gšećera u prahu (prosijanog)
Dr. Oetker jestive boje za kolače (po izboru)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijajte u posudu. Redom dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite tijesto. Zamotajte ga u foliju za čuvanje svježine i stavite ga oko 40 min. na hladno.

2

Pješčana masa

Jaja sa šećerom, vanilin šećerom i soli mikserom (metlicama) kremasto istucite. Pomiješajte brašno s kakaom i praškom za pecivom prosijajte preko mase pa umiješajte kuhačom. Maslac kratko umiješajte.

3

Masu ravnomjerno razmažite po namašćenom limu (30 x 35 cm).


Gurnite lim u sredinu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

4

Prhko tijesto na brašnom posutoj radnoj ploči izvaljajte na debljinu od oko 3 mm. Izrežite igrače i položite ih na lagano pobrašnjeni lim. Pecite na istoj temperaturi pećnice oko 10 min.

5

Za premazivanje i posipanje

Još topli kolač premažite s pekmezom. Kokosovo brašno među dlanovima protrljajte s jestivom bojom dok ne dobijete željeni ton boje i rasporedite po pekmezu.

6

Za ukrašavanje

Limunov sok i šećer u prahu glatko izmiješajte te 3/4 po želji obojite jestivom bojom. Preljev napunite u vrećicu za ukrašavanje te kolač i igrače po želji ukrasite.

  • Kosu i lica naštrcajte tekućom glazurom s kakaom.