KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

New York torta

Klasičan cheesecake kako ga rade u New Yorku! Prikladan za svaki dan, ali i za posebne prigode

oko 10 - 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept New York torta

Okrugli kalup za tortu (ø 20 cm):

Za podlogu:

150 g mekog maslaca
90 g šećera
1 jaje
180 g brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žličica Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer (ili arome vanilije)

Za kremu:

500 g svježeg posnog sira
400 g krem sira (Philadelphia® namaz)
4 jaja
140 g šećera
1 žličica Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer (ili arome vanilije)
100 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
100 g bijele čokolade
naribana korica 1 limuna

Preljev:

1 dl preljeva od karamele
100 g borovnica
nekoliko kupina

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte (ø 20 cm) obložite papirom za pečenje, a obruč kalupa namastite. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Za podlogu

Šećer i omekšani maslac mikserom (metlicama) dobro pomiješajte. Tijekom miješanja dodajte jaje. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prospite u smjesu. Dodajte bourbon vaniliju i umiješajte tijesto. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po pripremljenom kalupu.

3

Za kremu

Bijelu čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari. U zasebnoj posudi mikserom (metlicama) dobro izmiješajte ostale sastojke za kremu. Dodajte otopljenu čokoladu u kremu pa potom sve raspodijelite po pripremljenoj podlozi.

Pecite tortu 50 minuta na temperaturi od približno 180 stupnjeva.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 50 Minuta

Izvadite tortu iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi. Potom oprezno skinite kalup.

4

Ukrašavanje

Tortu od sira po želji ukrasite Dr. Oetker Toffee desertnim preljevom od karamele i bobičastim voćem.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu