KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Neodoljivi pingvini

Slatki keksi u obliku pingvina

18 - 20 komada

potrebno malo iskustva 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Neodoljivi pingvini

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Prhko tijesto:

150 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
50 g maslaca ili margarina (mekog)
1 jaje (veličine M)
50 g Dr. Oetker Lješnjak krokanta

Za ukrašavanje:

oko 150 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker Crvena boja za kolače
Dr. Oetker Žuta boja za kolače
Dr. Oetker Crna boja za kolače
150 g šećera u prahu
oko 2 žlice vode

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u zdjeli. Dodajte ostale sastojke i mikserom (spiralnim nastavcima) najprije kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Tijesto spljoštite, omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko 30 minuta u hladnjak.

2

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na debljinu od približno ½ cm. Kalupom za kekse ili nožem izrežite ovalne kekse približnih dimenzija 8 x 6 cm, stavite ih na lim za pečenje i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minuta

Kekse s papirom za pečenje povucite na radnu površinu i ostavite da se ohlade.

4

Ukrašavanje

Fondant tanko razvaljajte između razrezane vrećice za zamrzavanje te kalupom za kekse ili nožem izrežite 12 manjih ovalnih krugova (oko 3,5 x 5,5 cm). Pomiješajte crvenu i žutu boju za kolače tako da dobijete narančastu boju te ostatak fondanta obojite dobivenom bojom. Odvojite oko 36 komadića veličine koštice trešnje; prvo oblikujte u kuglice, a potom u ravne kapljice.

5

Šećer u prahu i vodu pomiješajte u gust preljev. Polovicu preljeva prema uputama na omotu obojite crnom bojom za kolače i premažite 12 ovalnih keksa. Manje ovalne krugove od fondanta nalijepite na crne ovalne kekse tako da izgledaju poput trbuha. Svakom pingvinu utisnite dvije kapljice kao stopala i 1 kapljicu kao kljun. Po potrebi ih zalijepite šećernim preljevom. Od bijelog i crnog fondanta izradite oči te ih zalijepite na predviđeno mjesto. Preostale ovalne kekse premažite bijelim preljevom i ostavite ih da se stvrdnu. Poslužite ih kao sante leda uz pingvine.