Neodoljivi pingvini

Slatki keksi u obliku pingvina

18 - 20 komada

potrebno malo iskustva 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Neodoljivi pingvini

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Prhko tijesto:

150 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
50 g maslaca ili margarina (mekog)
1 jaje (veličine M)
50 g Dr. Oetker Lješnjak krokanta

Za ukrašavanje:

oko 150 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker Crvena boja za kolače
Dr. Oetker Žuta boja za kolače
Dr. Oetker Crna boja za kolače
150 g šećera u prahu
oko 2 žlice vode

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u zdjeli. Dodajte ostale sastojke i mikserom (spiralnim nastavcima) najprije kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Tijesto spljoštite, omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko 30 minuta u hladnjak.

2

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na debljinu od približno ½ cm. Kalupom za kekse ili nožem izrežite ovalne kekse približnih dimenzija 8 x 6 cm, stavite ih na lim za pečenje i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Kekse s papirom za pečenje povucite na radnu površinu i ostavite da se ohlade.

4

Ukrašavanje

Fondant tanko razvaljajte između razrezane vrećice za zamrzavanje te kalupom za kekse ili nožem izrežite 12 manjih ovalnih krugova (oko 3,5 x 5,5 cm). Pomiješajte crvenu i žutu boju za kolače tako da dobijete narančastu boju te ostatak fondanta obojite dobivenom bojom. Odvojite oko 36 komadića veličine koštice trešnje; prvo oblikujte u kuglice, a potom u ravne kapljice.

5

Šećer u prahu i vodu pomiješajte u gust preljev. Polovicu preljeva prema uputama na omotu obojite crnom bojom za kolače i premažite 12 ovalnih keksa. Manje ovalne krugove od fondanta nalijepite na crne ovalne kekse tako da izgledaju poput trbuha. Svakom pingvinu utisnite dvije kapljice kao stopala i 1 kapljicu kao kljun. Po potrebi ih zalijepite šećernim preljevom. Od bijelog i crnog fondanta izradite oči te ih zalijepite na predviđeno mjesto. Preostale ovalne kekse premažite bijelim preljevom i ostavite ih da se stvrdnu. Poslužite ih kao sante leda uz pingvine.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne