Flag

Mrvičasti kolač s breskvom i ribizom

oko 25 komada
Lagano
50
Sočan a istovremeno hrskav - mrvičasti kolač sa šećernim preljevom oduševit će baš sve
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
380 gjako mekanog maslaca
360 gšećera u prahu (prosijanog)
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
½ omotDr. Oetker Finesse korice naranče
6jaja (M veličine)
450 gglatkog brašna
½ omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev
600 gbreskvi
250 gcrvenog ribiza
Mrvice
150 gbrašna
150 gšećera
120 gmaslaca (hladnog)
80 gDr. Oetker Badema mljevenih
½ omotDr. Oetker Finesse korice naranče
Šećerni preljev
130 gšećera u prahu
2 žlicesoka od limuna (ili soka od breskvi)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
1

Biskvit

Mikserom (metlicama) kremasto istucite maslac sa šećerom u prahu, soli, vanilin šećerom i koricom naranče. Pojedinačno umiješajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte preko smjese i umiješajte kuhačom. Obruč za kolače stavite na namašćeni, pobrašnjeni lim za pečenje (30 x 35 cm). Ulijte smjesu i poravnajte.

2

Nadjev

Breskve na vrhu zarežite u obliku križa (duljina 1-2 cm). Stavite ih oko 1-2 minute u kipuću vodu i potom prelijte hladnom vodom. Ogulite breskve i narežite na ploške. Smjesu nadjenite ploškama breskvi i ribizom.

3

Mrvice

Prstima izmrvite sastojke na radnoj površini i raspodijelite unutar obruča za kolače.
 
Stavite lim na rešetku, u donju polovicu zagrijane pećnice.

Položaj rešetke: donja polovica

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

4

Ukrašavanje

Za preljev pomiješajte šećer u prahu s nektarom od breskve ili sokom od limuna i žlicom raspodijelite po kolaču u obliku linija.