Medenjaci u obliku čovječuljaka

S našim receptom fine božićne kekse pripremit ćete jednostavno i brzo.

oko 25 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Medenjaci u obliku čovječuljaka

Za lim za pečenje:

kalupi za kekse u obliku čovječuljaka
papir za pečenje

Prhko tijesto:

275 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
1 žličica soli
200 g mekog maslaca ili margarina
100 g šećera

Osim toga:

badema

Za ukrašavanje:

100 g šećera u prahu
oko 1 žlica limunovog soka
šećerni ukrasi

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Brašno i kakao pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Oblikujte tijesto u kuglu te ga omotanog folijom za čuvanje svježine stavite oko sat vremena na hladno.
 
 
U međuvremenu lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Izrezivanje čovječuljaka od prhko tijesto

Prhko tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno ½ cm. Kalupom izrežite čovječuljke i stavite ih na lim za pečenje. Na prsa svakog čovječuljka stavite po jedan badem i ruku savijte tako da izgleda kao da čovječuljak drži badem. Ispecite kekse. 

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Od šećera u prahu i soka od limuna u posudi izradite gusti preljev. Stavite preljev u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje ili u malu vrećicu za zamrzavanje. Održite vrh vrećice i po želji ukrasite čovječuljke šećernim preljevom i mrvicama. Držite kekse do konzumacije na hladnom i suhom mjestu. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne