KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Medene jelke sa božićnim začinima

Zimski kolačići s medom i božićnim začinima

oko 20 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Medene jelke sa božićnim začinima

Za četvrtast kalup za kolače (25 x 11 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto:

350 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
150 g šećera (smeđeg)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 razom puna žličica mljevenog cimeta
0,5 žličice mljevenog kardamoma
1 vrh noža mljevenog začinskog klinčića
1 vrh noža mljevenog anisa
275 g tekućeg meda
100 ml vode

Za ukrašavanje:

Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade (bijela boja)
Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače
štapići za sladoled

preparation

Priprema

1

Kalup za kolače namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, šećerom, vanilin šećerom i začinima. Dodajte ostale sastojke i mikserom (spiralnim nastavcima) kroz približno dvije minute izradite glatko tijesto. Raspodijelite tijesto po kalupu. Površinu poravnajte vlažnom žlicom. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 60 Minuta

Kolač s papirom za pečenje izvadite iz kalupa i ostavite na kuhinjskoj rešetki da se ohladi.

3

Ukrašavanje

Papir za pečenje odvojite s kolača. Kolač narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Raspolovite svaki dijagonalno u oblik trokuta i u svaku kraću stranu utaknite po jedan štapić za sladoled. Čokoladnim pismom izradite jelku i ukrasite ukrasima za kolače. Jelke po želji utaknite u ostatak nenarezanog kolača i pospite šećerom u prahu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu