Flag

Mala torta od naranče

oko 10 komada
Srednje teško
80
Biskvit s kremom od maslaca i naranče, prekriven fondantom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto likera od naranče možete upotrijebiti i sok od naranče.
Recipe Tips
Za bojanje fondanta upotrijebite jednokratne rukavice.
Recipe Tips
Stabljike po želji iscrtajte bijelim šećernim pismom.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 18 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto za biskvit
3jaja (veličine M)
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
100 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
3 žliceDr. Oetker Kakao mrvica
Krema od maslaca
250 gmaslaca ili margarina omekšalog
125 gšećera u prahu
3 žlicelikera od naranče
Za premazivanje
oko 2 žlicepekmeza od naranči
Za ukrašavanje
250 - 300 gDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker jestive boje za kolače
malošećera u prahu
oko 40 gDr. Oetker Ukrasnih cvjetića
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakao mrvica
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Picture - Dr. Oetker Ukrasnih cvjetića
1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu:

Vrijeme pečenja: 0 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto za biskvit

Jaja u posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite na najvećoj brzini 1 minutu. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom te mješavinu postupno dodajite uz istovremeno miješanje jednu minutu, pa smjesu tucite još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakao mrvicama i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute


Biskvit izvadite iz kalupa, stavite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi na papiru za pečenje.

3

Krema od maslaca

Mekani maslac u posudi mikserom (metlicama) izmiješajte u mekanu smjesu. Dodajte šećer u prahu i liker te kratko pjenasto istucite, najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini.

4

Premazivanje

Oprezno povucite papir za pečenje s biskvita. Biskvit dva puta vodoravno prerežite. Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite 1 žlicom marmelade. Potom u tankom sloju premažite s 1/3 kreme od maslaca, stavite srednji biskvit i lagano pritisnite. Srednji biskvit također premažite najprije marmeladom, a potom kremom od maslaca. Stavite gornji biskvit i lagano pritisnite. Tortu u cijelosti premažite ostatkom kreme. Ostavite tortu u hladnjaku najmanje sat vremena.

5

Ukrašavanje

Prije posluživanja fondant obojite s malo zelene i plave jestive boje. Ako fondant postane premekan, posipajte ga šećerom u prahu i umijesite. Fondant razvaljajte između velike razrezane vrećice za zamrzavanje (promjera oko 31 cm) i stavite na sredinu torte. Poravnajte deku od fondanta počevši od sredine prema rubu i pritisnite na rubu. Višak fondanta odrežite. Oštrim nožem ucrtajte stabljike u fondant. Bijelim šećernim pismom zalijepite ukrasne cvjetiće.

  • Umjesto likera od naranče možete upotrijebiti i sok od naranče.
  • Za bojanje fondanta upotrijebite jednokratne rukavice.
  • Stabljike po želji iscrtajte bijelim šećernim pismom.