Flag

Lučice od pira i badema

oko 50 komada
Srednje teško
40
Kolačići od badema s bijelom čokoladom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Keksi se mogu čuvati oko 3 tjedna u dobro zatvorenim kutijama.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Tijesto
225 gpirovog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gDr. Oetker Badema mljevenih
100 gsmeđeg šećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
175 gmekog maslaca ili margarina
Za ukrašavanje
oko 1 žlicasmeđeg šećera
oko 1 žlicabadema narezanih na prutiće
oko 200 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
1

Tijesto

Pomiješajte prašak za pecivo i bademe u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite u glatko tijesto. Omotajte tijesto folijom za čuvanje svježine i stavite oko 30 minuta na hladno.

2

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C


Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 1 cm. Izrežite krugove (promjera oko 3,5 cm) i stavite na lim za pečenje. U sredinu svakog kruga pospite malo smeđeg šećera te utisnite prutić od badema i pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 18 - 20 Minute


Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Kuvertiru nasjeckajte i otopite na pari. Kekse pomoću vilice uronite u kuvertiru sve do gornjeg ruba. Ostavite na kuhinjskoj rešetki da se kuvertira ocijedi i stvrdne.

  • Keksi se mogu čuvati oko 3 tjedna u dobro zatvorenim kutijama.