Flag

Makroni u obliku snjegovića

oko 30 komada
Srednje teško
85
Mali snjegovići napravljeni od meringue paste sa finim nadjevom od marelice i marcipana.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Punjene makrone treba pojesti isti dan.
Recipe Tips
Nepunjene makrone možete čuvati najviše 2 dana.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Meringue smjesa
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
150 gšećera u prahu
2bjelanjka
1 žlicašećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
Punjenje
2 žlicedžema od marelica
50 gmarcipan mase
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Šarenog pisma za kolače (crveno)
maloDr. Oetker Čokoladnog pisma (tamno)
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Šarenog pisma za kolače (crveno)
Picture - Dr. Oetker Čokoladnog pisma (tamno)
1

Meringue smjesa

Bademe pomiješajte sa šećerom u prahu, usitnite univerzalnom sjeckalicom (po potrebi samljeti) i propasirajte kroz sito.


Ručnim mikserom istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka s vanilin šećerom, šećerom i soli. Pjenjačom umiješajte u dva dijela mješavinu badema i šećera u prahu.


Stavite smjesu u vrećicu s otvorom 8 mm. Za svakog snjegovića istisnite po dvije točkice (jedna promjera 2,5 cm, a druga 1,5 cm) jednu do druge na lim obložen papirom za pečenje. Ostavite makrone da odstoje oko 30 minuta kako bi se stvorila kožica.
Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 150 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 130 °C


Pecite u sredini prethodno zagrijane pećnice 12 minuta.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 12 Minute


Ostavite makronse da se potpuno ohlade na limu za pečenje.

2

Punjenje

Miksajte marcipan mikserom dok ne postane gladak. Napunite makrone u obliku snjegovića s marcipanom.

3

Ukrašavanje

Nacrtajte oči, usta, gumbe i nos šećernim pismom.

  • Punjene makrone treba pojesti isti dan.
  • Nepunjene makrone možete čuvati najviše 2 dana.