KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Makroni od maline i čokolade

Klasični keksi s bademima, nadjeveni kremom od voća i maslaca

oko 40 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Makroni od maline i čokolade

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje
malo masnoće

Smjesa od bjelanjaka:

100 g Dr. Oetker Badema mljevenih
200 g šećera u prahu
10 g Dr. Oetker Kakaa za kolače (oko 1 žlica)
90 g bjelanjaka (oko 3 jaja)
1 žlica šećera
1 prstohvat soli

Nadjev:

50 g mekog maslaca
50 g džema od malina
100 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
Dr. Oetker Crvena tekuća jestiva boja

preparation

Priprema

1

Priprema

Bademe, šećer u prahu i kakao vrlo sitno sameljite u univerzalnoj sjeckalici. Potom još jednom prosijte kroz sito. Namastite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. 

2

Smjesa od bjelanjaka

Izvažite bjelanjke u posudi koja ne smije biti masna. Bjelanjke istucite mikserom (metlicama) na najvišoj brzini. Čim bjelanjak postane pjenast, postupno usipavajte šećer i sol te tucite smjesu najmanje 5 minuta tako da postane vrlo čvrsta. U dva navrata dodajte mješavinu badema, šećera u prahu i kakaa te umiješajte lopaticom za tijesto. Oprezno izradite smjesu ravnomjerne i guste konzistencije. Smjesu u porcijama stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s okruglim otvorom (promjena 8 mm) pa na papir za pečenje istisnite hrpice (promjera oko 2,5 cm). Ostavite da odstoji oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 160 °C

Pećnica na vrući zrak oko 140 °C

3

Stavite lim za pečenje u pećnicu. 

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 12 - 15 Minuta

Makrone s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade. 

4

Nadjev

Maslac s voćnim namazom, šećerom u prahu i vanilin šećerom u posudi mikserom (metlicama) istucite na najvišoj brzini u kremastu smjesu. Umiješajte nekoliko kapljica jestive boje i stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s okruglim otvorom (promjera 8 mm). Kremu ravnomjerno raspodijelite po donjoj strani keksa i svaki keks poklopite drugom polovicom keksa,  tako da je donja strana okrenuta prema kremi. Stavite makrone na hladno dok se krema ne stvrdne. 

5

Posipanje

Pospite makrone šećerom u prahu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu