Flag

Makroni od maline i čokolade

oko 40 komada
Srednje teško
80
Klasični keksi s bademima, nadjeveni kremom od voća i maslaca
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Makroni su najukusniji kada su svježi i dobro ohlađeni, a mogu se čuvati do tjedan dana. 
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Za lim za pečenje
malomasnoće
Smjesa od bjelanjaka
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
200 gšećera u prahu
10 gDr. Oetker Kakaa za kolače (oko 1 žlica)
90 gbjelanjka (oko 3 jaja)
1 žlicašećera
1 prstohvatsoli
Nadjev
50 gmekog maslaca
50 gdžema od malina
100 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Dr. Oetker Crvena tekuća jestiva boja
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače (oko 1 žlica)
1

Priprema

Bademe, šećer u prahu i kakao vrlo sitno sameljite u univerzalnoj sjeckalici. Potom još jednom prosijte kroz sito. Namastite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. 

2

Smjesa od bjelanjaka

Izvažite bjelanjke u posudi koja ne smije biti masna. Bjelanjke istucite mikserom (metlicama) na najvišoj brzini. Čim bjelanjak postane pjenast, postupno usipavajte šećer i sol te tucite smjesu najmanje 5 minuta tako da postane vrlo čvrsta. U dva navrata dodajte mješavinu badema, šećera u prahu i kakaa te umiješajte lopaticom za tijesto. Oprezno izradite smjesu ravnomjerne i guste konzistencije. Smjesu u porcijama stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s okruglim otvorom (promjena 8 mm) pa na papir za pečenje istisnite hrpice (promjera oko 2,5 cm). Ostavite da odstoji oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 160 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 140 °C

3

Stavite lim za pečenje u pećnicu. 

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 12 - 15 Minute


Makrone s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade. 

4

Nadjev

Maslac s voćnim namazom, šećerom u prahu i vanilin šećerom u posudi mikserom (metlicama) istucite na najvišoj brzini u kremastu smjesu. Umiješajte nekoliko kapljica jestive boje i stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s okruglim otvorom (promjera 8 mm). Kremu ravnomjerno raspodijelite po donjoj strani keksa i svaki keks poklopite drugom polovicom keksa,  tako da je donja strana okrenuta prema kremi. Stavite makrone na hladno dok se krema ne stvrdne. 

5

Posipanje

Pospite makrone šećerom u prahu.

  • Makroni su najukusniji kada su svježi i dobro ohlađeni, a mogu se čuvati do tjedan dana.