Makroni od maline i čokolade

Klasični keksi s bademima, nadjeveni kremom od voća i maslaca

oko 40 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Makroni od maline i čokolade

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje
malo masnoće

Smjesa od bjelanjaka:

100 g Dr. Oetker Badema mljevenih
200 g šećera u prahu
10 g Dr. Oetker Kakaa za kolače (oko 1 žlica)
90 g bjelanjaka (oko 3 jaja)
1 žlica šećera
1 prstohvat soli

Nadjev:

50 g mekog maslaca
50 g džema od malina
100 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
Dr. Oetker Crvena tekuća jestiva boja

preparation

Priprema

1

Priprema

Bademe, šećer u prahu i kakao vrlo sitno sameljite u univerzalnoj sjeckalici. Potom još jednom prosijte kroz sito. Namastite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. 

2

Smjesa od bjelanjaka

Izvažite bjelanjke u posudi koja ne smije biti masna. Bjelanjke istucite mikserom (metlicama) na najvišoj brzini. Čim bjelanjak postane pjenast, postupno usipavajte šećer i sol te tucite smjesu najmanje 5 minuta tako da postane vrlo čvrsta. U dva navrata dodajte mješavinu badema, šećera u prahu i kakaa te umiješajte lopaticom za tijesto. Oprezno izradite smjesu ravnomjerne i guste konzistencije. Smjesu u porcijama stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s okruglim otvorom (promjena 8 mm) pa na papir za pečenje istisnite hrpice (promjera oko 2,5 cm). Ostavite da odstoji oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 160 °C

Pećnica na vrući zrak oko 140 °C

3

Stavite lim za pečenje u pećnicu. 

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 12 - 15 Minute

Makrone s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade. 

4

Nadjev

Maslac s voćnim namazom, šećerom u prahu i vanilin šećerom u posudi mikserom (metlicama) istucite na najvišoj brzini u kremastu smjesu. Umiješajte nekoliko kapljica jestive boje i stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s okruglim otvorom (promjera 8 mm). Kremu ravnomjerno raspodijelite po donjoj strani keksa i svaki keks poklopite drugom polovicom keksa,  tako da je donja strana okrenuta prema kremi. Stavite makrone na hladno dok se krema ne stvrdne. 

5

Posipanje

Pospite makrone šećerom u prahu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne