KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Listići od đumbira i kakaa

Hrskavi kolačići za Božić

oko 70 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Listići od đumbira i kakaa

Za lim za pečenje (40 x 30 cm):

Papir za pečenje
malo masnoće

Tijesto:

75 g maslaca
75 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
100 g pšeničnog brašna
1 jaje (veličine M)
1 žličica Dr. Oetker Kakao za kolače
1 razom puna žličica mljevenog đumbira

Za ukrašavanje:

oko 1 žlica Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače
Dr. Oetker Dekor zlatne perle soft
Dr. Oetker Dekor srebrne perle soft

preparation

Priprema

1

Priprema

Za tijesto otopite maslac. Dobro namastite lim za pečenje, obložite ga papirom za pečenje i čvrsto pritisnite. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Otopljeni maslac i ostale sastojke stavite u posudu. Mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po limu. (slika 1.)

3

Ukrašavanje

Tijesto ukrasite dekor perlama, potom ispecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 7 - 9 Minuta

Ispečeno tijesto u komadu odmah razrežite, npr. na trokute. (slika 2.) Ostavite trokute da se ohlade na podlozi.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu