Listići od đumbira i kakaa

Hrskavi kolačići idealni za Božić

oko 70 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Listići od đumbira i kakaa

Za lim za pečenje (40 x 30 cm):

Papir za pečenje
malo masnoće

Tijesto:

75 g maslaca
75 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
1 jaje (veličine M)
1 žličica Dr. Oetker Kakaa za kolače
1 razom puna žličica mljevenog đumbira

Za ukrašavanje:

oko 1 žlica Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače
Dr. Oetker Dekor zlatne perle soft
Dr. Oetker Dekor srebrne perle soft

preparation

Priprema

1

Priprema

Za tijesto otopite maslac. Dobro namastite lim za pečenje, obložite ga papirom za pečenje i čvrsto pritisnite. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Otopljeni maslac i ostale sastojke stavite u posudu. Mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po limu. (slika 1.)

3

Ukrašavanje

Tijesto ukrasite dekor perlama, potom ispecite.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 7 - 9 Minute

Ispečeno tijesto u komadu odmah razrežite, npr. na trokute. (slika 2.) Ostavite trokute da se ohlade na podlozi.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne