KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Linzer torta

Torta s džemom od malina i lješnjacima

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Linzer torta

Za kalup za tortu (Ø 26 cm):

malo masnoće

Tijesto:

200 kg pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Cimet šećer
1 jaje (veličina M)
1 bjelanjak (veličina M)
100 g omekšalog maslaca ili margarina
100 g mljevenih lješnjaka

Nadjev:

100 g džema od malina

Za premaz:

žumanjak (veličina M)
1 žličica mlijeka

Za ukrašavanje:

1 pakiranje Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
1 pakiranje Dr. Oetker Ukrasni cvjetići
sjeckane nezaslađene pistacije

preparation

Priprema

1

Tijesto

U posudi pomiješajte brašno i Backin. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte tijesto u kuglu, omotajte ga u prozirnu foliju i ostavite oko 30 minuta na hladnom. U međuvremenu namastite kalup za tortu i zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Izvaljajte dobru polovicu tijesta na dnu kalupa i postavite obruč kalupa oko njega.

2

Nadjev

Tijesto u kalupu premažite džemom, ali pri tome ostavite 1 cm uz rub bez džema. Od ostatka tijesta na lagano pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte valjke debljine olovke. Od komadića tijesta oblikujte ogradu, sunce i oblake te ih položite na džem. Žumanjak istucite s mlijekom i time premažite tijesto. Kalup gurnite na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Skinite rub kalupa, tortu odvojite od dna, ali je ostavite da se hladi na njemu na rešetki.

3

Ukrašavanje

Kolač po želji ukrasite Šećernim pismom, te njime „pričvrstite“ i cvjetiće na torti. Na donji rub torte naštrcajte šareno pismo i pospite pistacijama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu