Flag

Linzer torta

oko 12 komada
Srednje teško
70
Torta s džemom od malina i lješnjacima
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za tortu (Ø 26 cm)
malomasnoće
Tijesto
200 kgpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Cimet šećera
1jaje (veličina M)
1bjelanjak (veličina M)
100 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
100 gmljevenih lješnjaka
Nadjev
100 gdžema od malina
Za premaz
1žumanjak (veličina M)
1 žličicamlijeka
Za ukrašavanje
1 pakiranjeDr. Oetker Šarenog pisma za kolače
1 pakiranjeDr. Oetker Ukrasnih cvjetića
sjeckane nezaslađene pistacije
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Šarenog pisma za kolače
Picture - Dr. Oetker Ukrasnih cvjetića
1

Tijesto

U posudi pomiješajte brašno i Backin. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte tijesto u kuglu, omotajte ga u prozirnu foliju i ostavite oko 30 minuta na hladnom. U međuvremenu namastite kalup za tortu i zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Izvaljajte dobru polovicu tijesta na dnu kalupa i postavite obruč kalupa oko njega.

2

Nadjev

Tijesto u kalupu premažite džemom, ali pri tome ostavite 1 cm uz rub bez džema. Od ostatka tijesta na lagano pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte valjke debljine olovke. Od komadića tijesta oblikujte ogradu, sunce i oblake te ih položite na džem. Žumanjak istucite s mlijekom i time premažite tijesto. Kalup gurnite na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Skinite rub kalupa, tortu odvojite od dna, ali je ostavite da se hladi na njemu na rešetki.

3

Ukrašavanje

Kolač po želji ukrasite Šećernim pismom, te njime „pričvrstite“ i cvjetiće na torti. Na donji rub torte naštrcajte šareno pismo i pospite pistacijama.