Ledena beze torta s bobičastim voćem

Ledena beze torta s okusom jagode i maline

oko 12 kriške

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ledena beze torta s bobičastim voćem

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Smjesa od bjelanjaka:

2 jaja (veličine M)
100 g šećera
Dr. Oetker Mini dekor Sweet Rose

Nadjev:

125 g jagoda
125 g malina
600 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Na papir za pečenje iscrtajte krug promjera 20 cm (npr. pomoću obruča za torte). Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 130 °C

Pećnica na vrući zrak oko 110 °C

2

Smjesa od bjelanjaka

Od bjelanjaka u posudi mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini istucite čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer, također pri najvećoj brzini miksera. Smjesu od bjelanjaka stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde (Ø oko 7 mm) i izradite dno nanošenjem smjese u obliku spirale. Od preostale smjese napravite tufne (oko 12 komada). Polovicu tufni pospite dekorima i sve zajedno pecite na limu za pečenje.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

Pečenu smjesu s papirom za pečenje prebacite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.

3

Nadjev

Jagode operite i očistite. Maline proberite. Beze podlogu stavite na pladanj i oko podloge stavite obruč za torte. Neukrašene beze tufne grubo izmrvite. Od bobičastog voća odvojite više lijepih bobica za ukras, a od ostalog bobičastog voća izradite pire. Slatko vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom istucite u čvrsto tučeni šlag i podijelite na 3 jednaka dijela. U prvi dio šlaga umiješajte pire od malina (koji po želji prethodno možete propasirati sitom) i polovicu beze mrvica. Šlag s malinama namažite na beze podlogu i stavite oko 15 minuta u duboko zamrzavanje. U međuvremenu u drugu porciju šlaga umiješajte pire od jagoda i ostatak beze mrvica. Potom taj nadjev i ostatak šlaga stavite u hladnjak. Nakon toga nadjev s jagodama premažite preko nadjeva s malinama i stavite oko 15 minuta u duboko zamrzavanje. Na kraju premažite šlagom i ukrasite bobičastim voćem u obliku polumjeseca. Tortu preko noći stavite u duboko zamrzavanje.

4

Ukrašavanje

Tortu izvadite najmanje 30 minuta prije posluživanja. Nakon 10 minuta skinite obruč kalupa za torte. Ukrasite tortu beze tufnama.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne