KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ledena beze torta s bobičastim voćem

Ledena beze torta s okusom jagode i maline

oko 12 kriške

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ledena beze torta s bobičastim voćem

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Smjesa od bjelanjaka:

2 jaja (veličine M)
100 g šećera
Dr. Oetker Šarene mrvice
Dr. Oetker Dekor mix perle soft

Nadjev:

125 g jagoda
125 g malina
600 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Na papir za pečenje iscrtajte krug promjera 20 cm (npr. pomoću obruča za torte). Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 130 °C

Pećnica na vrući zrak oko 110 °C

2

Smjesa od bjelanjaka

Od bjelanjaka u posudi mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini istucite čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer, također pri najvećoj brzini miksera. Smjesu od bjelanjaka stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde (Ø oko 7 mm) i izradite dno nanošenjem smjese u obliku spirale. Od preostale smjese napravite tufne (oko 12 komada). Polovicu tufni pospite šarenim mrvicama i roza kristalićima i sve zajedno pecite na limu za pečenje.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minuta

Pečenu smjesu s papirom za pečenje prebacite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.

3

Nadjev

Jagode operite i očistite. Maline proberite. Beze podlogu stavite na pladanj i oko podloge stavite obruč za torte. Neukrašene beze tufne grubo izmrvite. Od bobičastog voća odvojite više lijepih bobica za ukras, a od ostalog bobičastog voća izradite pire. Slatko vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom istucite u čvrsto tučeni šlag i podijelite na 3 jednaka dijela. U prvi dio šlaga umiješajte pire od malina (koji po želji prethodno možete propasirati sitom) i polovicu beze mrvica. Šlag s malinama namažite na beze podlogu i stavite oko 15 minuta u duboko zamrzavanje. U međuvremenu u drugu porciju šlaga umiješajte pire od jagoda i ostatak beze mrvica. Potom taj nadjev i ostatak šlaga stavite u hladnjak. Nakon toga nadjev s jagodama premažite preko nadjeva s malinama i stavite oko 15 minuta u duboko zamrzavanje. Na kraju premažite šlagom i ukrasite bobičastim voćem u obliku polumjeseca. Tortu preko noći stavite u duboko zamrzavanje.

4

Ukrašavanje

Tortu izvadite najmanje 30 minuta prije posluživanja. Nakon 10 minuta skinite obruč kalupa za torte. Ukrasite tortu beze tufnama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu