Flag

Ledena beze torta s bobičastim voćem

oko 12 kriške
Srednje teško
95
Ledena beze torta s okusom jagode i maline
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Da biste bjelanjke istukli u čvrst snijeg, u njima ne smije biti ni traga žumanjka, a zdjele i metlice moraju biti očišćene od masnoća.
Recipe Tips
Torta se može pripremiti i s duboko smrznutim bobičastim voćem.
Recipe Tips
Torta se po želji može ukrasiti Dr. Oetker Ukrasnim cvjetićima.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Smjesa od bjelanjaka
2jaja (veličine M)
100 gšećera
Dr. Oetker Mini dekor Sweet Rose
Nadjev
125 gjagode
125 gmalina
600 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Mini dekor Sweet Rose
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Na papir za pečenje iscrtajte krug promjera 20 cm (npr. pomoću obruča za torte). Prethodno zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 130 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 110 °C

2

Smjesa od bjelanjaka

Od bjelanjaka u posudi mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini istucite čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer, također pri najvećoj brzini miksera. Smjesu od bjelanjaka stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde (Ø oko 7 mm) i izradite dno nanošenjem smjese u obliku spirale. Od preostale smjese napravite tufne (oko 12 komada). Polovicu tufni pospite dekorima i sve zajedno pecite na limu za pečenje.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute


Pečenu smjesu s papirom za pečenje prebacite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.

3

Nadjev

Jagode operite i očistite. Maline proberite. Beze podlogu stavite na pladanj i oko podloge stavite obruč za torte. Neukrašene beze tufne grubo izmrvite. Od bobičastog voća odvojite više lijepih bobica za ukras, a od ostalog bobičastog voća izradite pire. Slatko vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom istucite u čvrsto tučeni šlag i podijelite na 3 jednaka dijela. U prvi dio šlaga umiješajte pire od malina (koji po želji prethodno možete propasirati sitom) i polovicu beze mrvica. Šlag s malinama namažite na beze podlogu i stavite oko 15 minuta u duboko zamrzavanje. U međuvremenu u drugu porciju šlaga umiješajte pire od jagoda i ostatak beze mrvica. Potom taj nadjev i ostatak šlaga stavite u hladnjak. Nakon toga nadjev s jagodama premažite preko nadjeva s malinama i stavite oko 15 minuta u duboko zamrzavanje. Na kraju premažite šlagom i ukrasite bobičastim voćem u obliku polumjeseca. Tortu preko noći stavite u duboko zamrzavanje.

4

Ukrašavanje

Tortu izvadite najmanje 30 minuta prije posluživanja. Nakon 10 minuta skinite obruč kalupa za torte. Ukrasite tortu beze tufnama.

  • Da biste bjelanjke istukli u čvrst snijeg, u njima ne smije biti ni traga žumanjka, a zdjele i metlice moraju biti očišćene od masnoća.
  • Torta se može pripremiti i s duboko smrznutim bobičastim voćem.
  • Torta se po želji može ukrasiti Dr. Oetker Ukrasnim cvjetićima.