Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Na papir za pečenje iscrtajte krug promjera 20 cm (npr. pomoću obruča za torte). Prethodno zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 130 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 110 °C
Od bjelanjaka u posudi mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini istucite čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer, također pri najvećoj brzini miksera. Smjesu od bjelanjaka stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde (Ø oko 7 mm) i izradite dno nanošenjem smjese u obliku spirale. Od preostale smjese napravite tufne (oko 12 komada). Polovicu tufni pospite dekorima i sve zajedno pecite na limu za pečenje.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Pečenu smjesu s papirom za pečenje prebacite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.
Jagode operite i očistite. Maline proberite. Beze podlogu stavite na pladanj i oko podloge stavite obruč za torte. Neukrašene beze tufne grubo izmrvite. Od bobičastog voća odvojite više lijepih bobica za ukras, a od ostalog bobičastog voća izradite pire. Slatko vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom istucite u čvrsto tučeni šlag i podijelite na 3 jednaka dijela. U prvi dio šlaga umiješajte pire od malina (koji po želji prethodno možete propasirati sitom) i polovicu beze mrvica. Šlag s malinama namažite na beze podlogu i stavite oko 15 minuta u duboko zamrzavanje. U međuvremenu u drugu porciju šlaga umiješajte pire od jagoda i ostatak beze mrvica. Potom taj nadjev i ostatak šlaga stavite u hladnjak. Nakon toga nadjev s jagodama premažite preko nadjeva s malinama i stavite oko 15 minuta u duboko zamrzavanje. Na kraju premažite šlagom i ukrasite bobičastim voćem u obliku polumjeseca. Tortu preko noći stavite u duboko zamrzavanje.
Tortu izvadite najmanje 30 minuta prije posluživanja. Nakon 10 minuta skinite obruč kalupa za torte. Ukrasite tortu beze tufnama.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Pripremanje:95 Srednje teškooko 12 kriške