Krema od jagoda

Uz ovaj recept možete jednostavno pripremiti voćnu, ukusnu kremu od jagoda bez želatine.

oko 8 porcija

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Krema od jagoda

Krema od jagoda:

500 g jagoda
50 g šećera
4 omota Dr. Oetker Vanilin šećera
4 omota Dr. Oetker Kremfixa
2 žlice limunovog soka
300 g jogurta
500 g sira Mascarpone

Za ukrašavanje:

malo pistacija

preparation

Priprema

1

Priprema umaka od jagoda

Jagode operite, očistite i prepolovite. Odvojite 8 polovica jagoda za ukrašavanje. Preostale jagode propasirajte sa šećerom, 2 pakiranja vanilin šećera, 2 pakiranja Kremfixa i limunovim sokom. Odvojite 8 žlica umaka od jagoda za ukras.


2

Priprema kreme od jagoda

Jogurt, 2 pakiranja vanilin šećera, 2 pakiranja Kremfixa i mascarpone stavite u zdjelu i miješajte pjenjačom dok smjesa ne postane homogena. Kremu podijelite u dvije zdjelice. U jednu polovicu dodajte 4 žlice umaka od jagoda tako da krema bude svijetloružičasta. Preko ostatka kreme prelijte ostatak umaka od jagoda da dobije intenzivnu ružičastu nijansu.


3

Slaganje kreme

U čaše naizmjenično ulijevajte svijetlo ružičastu i ružičastu kremu. Na vrh stavite preostali umak od jagoda kao zadnji sloj. Kremu od jagoda stavite u hladnjak na najmanje 1 sat. Ukrasite kreme preostalim narezanim jagodam. Pospite s malo pistacija i poslužite.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne