za ovaj recept Kraljevski kolač od šljiva
malo | masnoće |
papir za pečenje |
60 g | pšeničnog brašna |
20 g | Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba |
2 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
60 g | šećera |
2 | jaja (veličine M) |
250 g | pšeničnog brašna |
100 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
1 | jaje (veličine M) |
150 g | mekog maslaca ili margarina |
50 g | maslaca |
50 g | šećera |
100 g | Dr. Oetker Badem listića |
1 | jaje (veličine M) |
3 razom punih žlica | pirea od šljiva |
800 g | šljiva |
2 | jaja (veličine M) |
100 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije |
1 žličica | mljevenog cimeta |
500 g | svježeg posnog sira (20% masnoće) |
Kalup za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
U posudi pomiješajte brašno s gustinom i praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama) kratko miješajte najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini sve dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto izlijte u kalup i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 14 Minute
Uklonite obruč kalupa, tijesto istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Ohlađeni kalup za torte očistite i namastite dno kalupa.
Sve sastojke stavite u posudu i mikserom (metlicama za gnječenje) najprije na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini izradite u tijesto. Polovicu tijesta posložite na dno kalupa za torte i stavite obruč. Preostalo tijesto oblikujte u valjak od kojeg ćete izraditi rub visine oko 4 cm. Podlogu premažite pireom od šljiva i na to stavite pečeno tijesto.
Otopite maslac u loncu. Dodajte šećer i miješajte tako dugo dok se šećer ne otopi. Umiješajte bademe i ostavite da se smjesa malo ohladi. Potom umiješajte jaje.
Šljive operite, prepolovite, izvadite koštice i postavite po dnu tijesta tako da stoje okomito na tijestu. Pjenasto istucite jaja sa šećerom. Umiješajte puding u prahu, cimet i posni sir. Smjesu od sira raspodijelite po šljivama i malo stresite kalup tako da se smjesa raspodijeli između šljiva. Po tome raspodijelite nadjev. Kalup stavite na rešetku u pećnicu. Napomena: Rešetku obložite papirom za pečenje, budući da može iscuriti malo masnoće.
Vrijeme pečenja: oko 55 Minute
Isključite pećnicu i ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u pećnici. Potom ga stavite na kuhinjsku rešetku, pustite da se ohladi i nakon toga izvadite iz kalupa.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne