KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kraljevski kolač od šljiva

Ukusan kolač sa šljivama, punjen pudingom i svježim sirom

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kraljevski kolač od šljiva

Kalup za torte (Ø26 cm) ili kalup za torte (Ø28 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto sve-u-jedan:

60 g pšeničnog brašna
20 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 g šećera
2 jaja (veličine M)

Prhko tijesto:

250 g pšeničnog brašna
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
150 g mekog maslaca ili margarina

Preljev:

50 g maslaca
50 g šećera
100 g Dr. Oetker Badem listići
1 jaje (veličine M)

Nadjev:

3 razom punih žlica pirea od šljiva
800 g šljiva
2 jaja (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
1 žličica mljevenog cimeta
500 g svježeg posnog sira (20% masnoće)

preparation

Priprema

1

Priprema

Kalup za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto sve-u-jedan

U posudi pomiješajte brašno s gustinom i praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama) kratko miješajte najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini sve dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto izlijte u kalup i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 14 Minuta

Uklonite obruč kalupa, tijesto istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Ohlađeni kalup za torte očistite i namastite dno kalupa.

Prhko tijesto

Sve sastojke stavite u posudu i mikserom (metlicama za gnječenje) najprije na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini izradite u tijesto. Polovicu tijesta posložite na dno kalupa za torte i stavite obruč. Preostalo tijesto oblikujte u valjak od kojeg ćete izraditi rub visine oko 4 cm. Podlogu premažite pireom od šljiva i na to stavite pečeno tijesto.

3

Preljev

Otopite maslac u loncu. Dodajte šećer i miješajte tako dugo dok se šećer ne otopi. Umiješajte bademe i ostavite da se smjesa malo ohladi. Potom umiješajte jaje.

4

Nadjev

Šljive operite, prepolovite, izvadite koštice i postavite po dnu tijesta tako da stoje okomito na tijestu. Pjenasto istucite jaja sa šećerom. Umiješajte puding u prahu, cimet i posni sir. Smjesu od sira raspodijelite po šljivama i malo stresite kalup tako da se smjesa raspodijeli između šljiva. Po tome raspodijelite nadjev. Kalup stavite na rešetku u pećnicu. Napomena: Rešetku obložite papirom za pečenje, budući da može iscuriti malo masnoće.

Vrijeme pečenja: oko 55 Minuta

Isključite pećnicu i ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u pećnici. Potom ga stavite na kuhinjsku rešetku, pustite da se ohladi i nakon toga izvadite iz kalupa.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu