Flag

Kolač s mrkvom

oko 12 komada
Srednje teško
60
Kolač s mrkvom kao savršena slastica za Uskrs. Lagani biskvit, glazura od šećera u prahu i mrkve od marcipana čine ovaj kolač iznimno ukusnim.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
kalup za torte (26 cm)
Papir za pečenje

Sastojci

Biskvit
450 gmrkve
7bjelanjka (veličine M)
7žumanjka (veličine M)
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvatsoli
400 gmljevenih lješnjaka
100 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Mrkve od marcipana
50 gmarcipan mase
1 žlicašećera u prahu
maloDr. Oetker Crvene boje za kolače
maloDr. Oetker Žute boje za kolače
malopistacija (nasjeckanih)
Za ukrašavanje
200 gšećera u prahu
2 - 3 žlicesoka od limuna
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Crvene boje za kolače
Picture - Dr. Oetker Žute boje za kolače
1

Priprema

Papir za pečenje zategnite u kalupu za torte. Mrkvu ogulite i sitno naribajte. Zagrijte pećnicu.
 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Biskvit

Bjelanjak vrlo čvrsto istucite. Žumanjak u posudi mikserom (metlicama) miješajte na najvećoj brzini 1 minutu tako da dobijete kremastu smjesu. Šećer pomiješan vanilin šećerom, Finesse i sol miješajući usipavajte tijekom 1 minute i nastavite miješati još oko 2 minute. Umiješajte lješnjak i mrkvu. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Na kraju umiješajte tučene bjelanjke. Stavite tijesto u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici i pecite.
 

Položaj rešetke: dolje

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute


Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Stavite kolač od mrkve na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Povucite papir za pečenje na kojem se pekao biskvit.

3

Mrkve

Umijesite marcipan sa šećerom u prahu i obojite pomješanom crvenom i žutom jestivom bojom. Od smjese marcipana oblikujte valjak dužine oko 24 cm i podijelite na oko 48 komada jednake veličine. Od svakog komada oblikujte male mrkve od marcipana. Za zeleni dio mrkve utisnite u mrkve pistacije. 

4

Ukrašavanje

Od šećera u prahu i soka od limuna izradite gusti preljev i premažite kolač od mrkve. Na donjem rubu utisnite preostale pistacije i utisnite male mrkve od marcipana. Ostavite preljev da se stvrdne.