Flag

Kolač s motivom zeca

oko 10 porcija
Srednje teško
40
Sočni kolač s motivom zeca savršena je uskršnja poslastica
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto zečeva mogu se koristiti i drugi motivi, npr. srca ili cvjetići.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tamno tijesto
65 gmekog maslaca
65 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 komjaja
75 gpšeničnog brašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
10 gDr. Oetker Kakaa za kolače
2 žlicemlijeka
3 žliceDr. Oetker Ribane tamne čokolade
Svijetlo tijesto
100 gmekog maslaca
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
2 komjaja
150 gpšeničnog brašna
1 ½ žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 mlmlijeka
Za ukrašavanje
3 žlicesoka od naranči
oko 150 gtamne čokolade
1 žlicaulja
1pastelni dekor po izboru
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Ribane tamne čokolade
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Namastite i pobrašnite kalup za kruh dimenzija 20x11 cm. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Priprema tamnog tijesta

U zdjeli za miješanje mikserom izradite maslac ili margarin. Miješajući postepeno dodajte šećer i vanilin šećer dok ne nastane homogena smjesa. Umiješajte jaje na najjačoj razini oko 1/2 min. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i kakaom i umiješajte mlijeko. Na kraju umiješajte ribanu čokoladu. Ulijte tijesto u kalup za kruh i poravnajte. Stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Kolač ostavite u kalupu 10 minuta. Zatim izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

3

Priprema

Ohlađeni kalup očistite i ponovno namastite i pobrašnite. Ponovno zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

4

Čokoladni kolač narežite na kriške širine oko 1 cm. Stavite dva krajnja dijela u kalup. Od kriški kolača izrežite male zečeve (oko 5 cm) ili druge uskrsne motive. Ostatke kolača tj, zečiće poredajte po sredini kalupa, ostavljajući oko 1 cm slobodno sa svake strane.

5

Priprema svijetlog tijesta

Miješajte maslac ili margarin u posudi mikserom dok smjesa ne postane glatka. Miješajući postepeno dodajte šećer i vanilin šećer dok ne nastane homogena smjesa. Umiješajte svako jaje oko ½ minute na najvišoj razini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i umiješajte mlijeko. Pažljivo stavite tijesto u kalup za kruh. Kalup stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute


Kolač ostavite u kalupu 10 minuta. Zatim izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

6

Ukrašavanje

Izmrvite ostatke kolača u zdjelu. Dodajte sok od naranče i miješajte mikserom prvo na najnižoj, a zatim na srednjoj razini. Oblikujte oko 16 jaja iste veličine. Tamnu čokoladu s uljem otopite u vodenoj kupelji na laganoj vatri. Jaja prekrijte otopljenom čokoladom i pospite pastelnim dekorom. Ostavite da se stegne na papiru za pečenje. Kolač prekrijte preostalom rastopljenom čokoladom, pospite šećernom dekoracijom i ostavite da se stegne.Dekorirajte prethodno napravljenim jajima.

  • Umjesto zečeva mogu se koristiti i drugi motivi, npr. srca ili cvjetići.