KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač s maslacem i višnjama

Ukusan kolač od dizanog tijesta s višnjama i slatkim slojem od badema i šećera

o 20 komada

uspijeva lako 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač s maslacem i višnjama

Za lim (40 x 30 cm):

malo masnoće

Nadjev od višanja:

1 staklenka višanja (ocijeđena masa 350 g)
1 omot Dr. Oetker Preljev za torte crveni

Dizano tijesto:

375 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Garant za dizano tijesto
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
150 ml mlijeka
75 g mekog maslaca

Nadjev:

100 g maslaca
100 g Dr. Oetker Badem listići
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer

preparation

Priprema

1

Pripremite

Namastite lim. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

2

Nadjev od višanja

Višnje ostavite da se ocijede na cjediljci i pri tome uhvatite tekućinu. Izmjerite 200 ml te s prahom za preljev za torte (bez šećera) prema uputi na omotu pripremite preljev. Umiješajte višnje.

3

Dizano tijesto

U posudi dobro izmiješajte brašno s Garantom za dizano tijesto. Dodajte ostale sastojke te od svega mikserom (lopaticama) u otprilike 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto na radnoj ploči koju ste posuli s malo brašna još jednom kratko premijesite, oblikujte valjak i izvaljajte na limu.

4

Nadjev

Komadiće maslaca ravnomjerno rasporedite po tijestu. Ravnomjerno pospite bademe. Pomiješajte šećer i vanilin šećer i pospite po tome. Višnje pomoću 2 žličice u hrpicama stavite na tijesto i ostavite sve da miruje 15 min. Potom ispecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: o 20 Minute

Ostavite kolač da se ohladi na limu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu