Flag

Kolač s limetom

oko 20 porcija
Lagano
40
Ovaj sočni kuglof ima prekrasan voćni okus zahvaljujući limeti u tijestu i glazuri. Posebno je lijep zbog slatkog ukrasa u obliku leptira!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
limete
250 gmekog maslaca
250 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
5 komjaja
325 gpšeničnog brašna
50 gDr. Oetker Original Gustina
4 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Za ukrašavanje
100 gšećera u prahu (sladki prah)
limeta
1 nekolikoDekor Jestivi leptirići
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dekor Jestivi leptirići
1

Priprema

Limetu operite u vrućoj vodi i osušite. Kuhinjskim ribežom naribajte koricu limete i ocijedite limete (oko 75 ml soka limete). Namastite i pobrašnite kalup za kuglof. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Priprema tijesta

U zdjeli za miješanje mikserom izradite maslac ili margarin dok ne dobijete glatku smjesu. Postupno dodajte šećer, vanilin šećer, sol, koricu limete i sok limete uz miješanje dok se ne sjedini. Umiješajte svako jaje oko ½ minute na najvišoj razini. Brašno pomiješajte s Gustinom i praškom za pecivo i kratko promiješajte na srednjoj brzini. Ulijte tijesto u kalup za kuglof. Kalup stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: dolje

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute


Kolač s limetom ostavite da se hladi u kalupu za deset minuta. Kuglof pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

3

Priprema ukrasa

Limetu operite u vrućoj vodi i osušite. Naribajte koricu limete na i ocijedite sok. Postupno pomiješajte šećer u prahu sa sokom limete da dobijete gustu glazuru. Premažite glazuru preko kolača. Ukrasite tortu koricom limete i leptirićima i ostavite glazuru da se stegne.