Flag

Kolač s keksima i nadjevom od malina

oko 25 komada
Srednje teško
40
Kolač s keksima s maslacem, nadjeven malinama i tučenim vrhnjem
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto "Sve-u-jedan"
250 gpšeničnog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
175 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
5jaja (veličine M)
250 gmekog maslaca ili margarina
Nadjev od malina
750 gduboko zamrznutih malina
2 omotaDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
40 gšećera
400 mlvode
Nadjev od tučenog vrhnja
600 ghladnog tučenog vrhnja
3 omotaDr. Oetker Kremfixa
40 gšećera
Za ukrašavanje
oko 25 gkeksa s maslacem
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Lim za pečenje namastite i na njega stavite okvir za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto "Sve-u-jedan"

Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko dvije minute na najvišoj brzini. Raspodijelite tijesto po limu za pečenje i poravnajte ga. Ispecite tijesto.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Ostavite kolač u limu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadjev od malina

Otopite maline, stavite ih u lonac i dodajte 200 ml vode. Puding prah pomiješajte sa šećerom i umiješajte 200 ml vode. Zakuhajte maline, dodajte izmiješani puding i miješajući kuhajte oko 1 minutu. Vrući nadjev premažite po biskvitu i ostavite da se stvrdne.

4

Nadjev od tučenog vrhnja

Istucite tučeno vrhnje sa Kremfixom i šećerom. Raspodijelite tučeno vrhnje po nadjevu od malina i do posluživanja držite u hladnjaku. 

5

Ukrašavanje

Prije posluživanja složite na nadjev od tučenog vrhnja kekse s maslacem, tako da između keksa ostavite razmak za rezanje. Odvojite okvir za pečenje i skinite ga.