KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač s bademima

Zimski kolač s bademima

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač s bademima

Tijesto:

500 g brašna
140 g šećera
1 prstohvat soli
250 g maslaca , hladnog
4 žumanjka
3 žlice vode , ledene

Nadjev:

180 g mekog maslaca
180 g šećera
150 g Dr. Oetker Badem mljeveni
3 jaja
90 g brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
30 g Dr. Oetker Marcipan masa (narezane na komadiće)
1 naranča (neprskana, naribana korica)

Glazura:

200 g šećera u prahu
2 - 3 žlice soka od naranči (svježe cijeđenog)

preparation

Priprema

1

Priprema

Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i na to stavite namašćeni okvir za pečenje.

2

Tijesto

Pomiješajte brašno sa šećerom i soli. Dodajte hladan maslac narezan na komadiće i tako dugo mijesite rukama dok smjesa ne postane grudičasta. Potom dodajte žumanjke i hladnu vodu i odmah nastavite mijesiti rukama.

Podijelite tijesto na dva dijela. Jednu polovicu razvaljajte, stavite na lim za pečenje i obložite okvirom za pečenje. Pritom na okviru od tijesta izradite mali rub. Tijesto na dnu više puta probodite vilicom i stavite oko sat vremena da stoji na hladnom. Drugu polovicu tijesta omotajte u foliju za čuvanje svježine i također stavite da stoji oko sat vremena na hladnom.

3

Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

4

Nadjev

Maslac i šećer mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte. Pojedinačno dodajte jaja te marcipan i dobro izmiješajte. Brašno, bademe, prašak za pecivo i koricu naranče dobro pomiješajte u zasebnoj posudi i dodajte u smjesu maslaca i šećera. Dobro promiješajte i raspodijelite po tijestu na limu za pečenje. Ostatak tijesta razvaljajte, položite na kolač i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minuta

5

Glazura

Pomiješajte šećer u prahu sa sokom od naranče tako da dobijete gustu glazuru i raspodijelite po vrućem kolaču.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu