Flag

Kolač od likera od jaja

oko 12 porcija
Lagano
20
Kolač s likerom od jaja u smjesi i glazuri.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Smjesa
5 komjaja
250 gšećera u prahu
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
oko 6 - 7 žliceulja
250 mllikera od jaja
250 gglatkog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Glazura od likera
100 mllikera od jaja
180 gšećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Smjesa

Umutite jaja sa šećerom u prahu i vanilin šećerom ručnim mikserom dok ne postanu pjenasta. Pomiješajte ulje s likerom i promiješajte drvenom kuhačom. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i umiješajte u prethodnu smjesu.


Smjesu izlijte u podmazan, pobrašnjen kalup za kuglof.


Stavite u pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Ostavite kolač da se hladi u kalupu oko 5 minuta i preokrenite ga na rešetku.

2

Glazura od likera

Izmiksajte liker od jaja sa šećerom u prahu i rasporedite po želji po ohlađenom kolaču.