KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač od kave

Savršen recept za sve ljubitelje kave i sladokusce

oko 14 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač od kave

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Tijesto:

2 jaja
100 g šećera
1 prstohvat soli
1 dl kave
1 dl ulja (npr. suncokretovog ulja)
150 g brašna
40 g Dr. Oetker Original Gustin
10 g kakao praha
1 ½ žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Umakanje:

1 espresso

Nadjev:

250 g sira Mascarpone
2 dl tučenog slatkog vrhnja
60 g šećera u prahu
10 g instant cappuccina u prahu
1 omot Dr. Oetker Kremfix

Za ukrašavanje:

80 g sjeckanih badema
2 žlice šećera
malo cimeta

preparation

Priprema

1

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Rub namastite i pripremite obruč za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 170 °C

Pećnica na vrući zrak oko 150 °C

2

Tijesto

Jaja, šećer i sol mikserom pjenasto istucite na najvećoj brzini. Dodajte kavu i ulje i nastavite tući još dvije minute. Pomiješajte brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo i umiješajte u smjesu na najnižoj brzini.

Stavite tijesto u pripremljeni kalup i pecite oko 20 minuta u sredini zagrijane pećnice.

Električna pećnica 170 °C

Pećnica na vrući zrak 150 °C

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Izvadite kolač i ostavite ga da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Odrežite tanak sloj kolača (oko 5 mm), razmrvite ga i ostavite sa strane za ukrašavanje.

3

Umakanje

Kolač stavite na pladanj, stavite oko njega obruč za torte i natopite espresso kavom.

4

Nadjev

Kratko promiješajte mascarpone. Zatim u mascarpone dodajte vrhnje, šećer u prahu, cappuccino u prahu i Kremfix te istucite u čvrstu smjesu. Kremu raspodijelite po podlozi i stavite na hladno.

5

Ukrašavanje

Karamelizirajte bademe sa šećerom u tavi i ostavite da se kratko ohlade. Pomiješajte s malo cimeta i mrvicama kolača i raspodijelite po kremi. Kolač prije posluživanja stavite oko sat vremena na hladno.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu