Flag

Kolač od jabuka i krušaka s mrvicama

oko 24 komada
Lagano
40
Jabuke i kruške u sočnom tijestu od pirovog brašna i sirupa od šećerne repe
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Uz kolač izvrsno ide tučeno vrhnje. 
Recipe Tips
Kolač možete pripremiti i sa svježim šljivama. 
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje (40 x 30 cm)
malomasnoće
Mrvičasto tijesto
250 gpirovog brašna (tip 630)
100 gsirupa od šećerne repe
125 gmekog maslaca
1 - 2 žličicemljevenog cimeta
Nadjev
750 gjabuke npr. elstar
750 gkrušaka (zrelih)
100 gsuhih višanja
Biskvit
4 žlicemlijeka
4 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
250 gmekog maslaca ili margarina
225 gsirupa od šećerne repe
1 omotDr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
6jaja (veličine M)
400 gpirovog brašna (tip 630)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1

Priprema

Namastite lim za pečenje i na njega stavite obruč za pečenje u veličini lima. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Mrvičasto tijesto

Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite mrvice.

3

Nadjev

Jabuke i kruške ogulite. Svaku jabuku podijelite na 4 komada, izvadite sredinu s košticama i više puta uzdužno zarežite. Svaku krušku narežite na 4 komada, izvadite sredinu s košticama i prepolovite po dužini. 

4

Biskvit

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Postupno dodajte sirup od šećerne repe i Finesse i dobro promiješajte. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ min. na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i naizmjenično s mlijekom u dva navrata kratko umiješajte.

5

Poravnajte tijesto po limu. Po tome raspodijelite jabuke s odrezanom površinom prema dolje i kruške. Pospite sušenim višnjama, po tome ravnomjerno raspodijelite mrvice i pecite.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute


Ostavite kolač da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Potom odvojite i skinite obruč.

  • Uz kolač izvrsno ide tučeno vrhnje. 
  • Kolač možete pripremiti i sa svježim šljivama.