Kokos kocke

Čokoladni keksi sa sočnim kokosovim nadjevom

120 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kokos kocke

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje
malo masnoće

Nadjev od kokosa:

150 ml mlijeka
40 g maslaca
50 g kokosovog brašna
2 žlice pšenične krupice
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera

Tijesto:

250 g mekog maslaca ili margarina
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
250 g pšeničnog brašna
30 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
3 žlice mlijeka

Preljev:

oko 150 g mliječne čokolade

preparation

Priprema

1

Nadjev od kokosa

Mlijeko i maslac zagrijavajte miješajući u loncu, sve dok se maslac ne otopi. Dodajte kokosovo brašno, krupicu i vanilin šećer, te još jednom miješajući zakuhajte. Smjesu od kokosa ostavite da se ohladi.

2

Priprema

Namastite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Tijesto

Maslac ili margarin izradite u posudi mikserom (metlicama) na najvišoj brzini u mekanu smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer i vanilin šećer te nastavite miješati sve dok se sastojci ne povežu. Pomiješajte brašno s kakaom i naizmjenično s mlijekom na srednjoj brzini kratko dodajte u smjesu. Tijesto u malim porcijama stavljajte u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku kruga (promjera oko 8 mm) i istisnite na lim za pečenje po dvije trake jednu do druge. Nadjev od kokosa stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku kruga (promjera oko 8 mm)i istisnite između dvije trake (slika 1). Potom stavite peći.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
 

Ispečene trake režite na kocke širine oko 3 cm (slika 2).

4

Preljev

Nasjeckajte čokoladu i otopite je na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Kekse uronite u čokoladu s obje strane, stavite na papir za pečenje i ostavite da se čokolada stvrdne.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne