Flag

Kokos kocke

120 komada
Srednje teško
60
Čokoladni keksi sa sočnim kokosovim nadjevom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Keksi se mogu čuvati oko 2 tjedna u dobro zatvorenim kutijama.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Za lim za pečenje
malomasnoće
Nadjev od kokosa
150 mlmlijeka
40 gmaslaca
50 gkokosovog brašna
2 žlicepšenične krupice
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Tijesto
250 gmekog maslaca ili margarina
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
250 gpšeničnog brašna
30 gDr. Oetker Kakaa za kolače
3 žlicemlijeka
Preljev
oko 150 gmliječne čokolade
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Nadjev od kokosa

Mlijeko i maslac zagrijavajte miješajući u loncu, sve dok se maslac ne otopi. Dodajte kokosovo brašno, krupicu i vanilin šećer, te još jednom miješajući zakuhajte. Smjesu od kokosa ostavite da se ohladi.

2

Priprema

Namastite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Tijesto

Picture - kokos kocke1

Maslac ili margarin izradite u posudi mikserom (metlicama) na najvišoj brzini u mekanu smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer i vanilin šećer te nastavite miješati sve dok se sastojci ne povežu. Pomiješajte brašno s kakaom i naizmjenično s mlijekom na srednjoj brzini kratko dodajte u smjesu. Tijesto u malim porcijama stavljajte u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku kruga (promjera oko 8 mm) i istisnite na lim za pečenje po dvije trake jednu do druge. Nadjev od kokosa stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku kruga (promjera oko 8 mm)i istisnite između dvije trake (slika 1). Potom stavite peći.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute


Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
 


Picture - Kokos kocke2

Ispečene trake režite na kocke širine oko 3 cm (slika 2).

4

Preljev

Nasjeckajte čokoladu i otopite je na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Kekse uronite u čokoladu s obje strane, stavite na papir za pečenje i ostavite da se čokolada stvrdne.

  • Keksi se mogu čuvati oko 2 tjedna u dobro zatvorenim kutijama.