KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kokos kocke

Čokoladni keksi sa sočnim kokosovim nadjevom

120 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kokos kocke

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje
malo masnoće

Nadjev od kokosa:

150 ml mlijeka
40 g maslaca
50 g kokosovog brašna
2 žlice pšenične krupice
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera

Tijesto:

250 g mekog maslaca ili margarina
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
250 g pšeničnog brašna
30 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
3 žlice mlijeka

Preljev:

oko 150 g mliječne čokolade

preparation

Priprema

1

Nadjev od kokosa

Mlijeko i maslac zagrijavajte miješajući u loncu, sve dok se maslac ne otopi. Dodajte kokosovo brašno, krupicu i vanilin šećer, te još jednom miješajući zakuhajte. Smjesu od kokosa ostavite da se ohladi.

2

Priprema

Namastite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Tijesto

Maslac ili margarin izradite u posudi mikserom (metlicama) na najvišoj brzini u mekanu smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer i vanilin šećer te nastavite miješati sve dok se sastojci ne povežu. Pomiješajte brašno s kakaom i naizmjenično s mlijekom na srednjoj brzini kratko dodajte u smjesu. Tijesto u malim porcijama stavljajte u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku kruga (promjera oko 8 mm) i istisnite na lim za pečenje po dvije trake jednu do druge. Nadjev od kokosa stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku kruga (promjera oko 8 mm)i istisnite između dvije trake (slika 1). Potom stavite peći.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
 

Ispečene trake režite na kocke širine oko 3 cm (slika 2).

4

Preljev

Nasjeckajte čokoladu i otopite je na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Kekse uronite u čokoladu s obje strane, stavite na papir za pečenje i ostavite da se čokolada stvrdne.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu