KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kocke s jagodama

Voćni zalogajčići s panna cottom, limetom i jagodama

o 25 komada

potrebno malo iskustva 60 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kocke s jagodama

Za kvadratni kalup za pečenje i posluživanje (25 x 25 cm):

malo masnoće

Krema panna cotta:

1 neprskana limeta
8 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
600 g slatkog vrhnja za šlag
1 prstohvat soli
80 g šećera
500 g jogurta (3,5% masnoće)

Tijesto ''Sve-u-1'':

100 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g mekog maslaca ili margarina
3 jaja (veličine M)

Pire od jagoda:

1 kg jagoda
4 žlice soka od limete (od otprilike 2 limete)
3 omota Dr. Oetker Preljev za torte s okusom jagode
100 g šećera

Za ukrašavanje:

50 g Dr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
1 neprskana limeta

preparation

Priprema

1

Krema panna cotta

Limetu operite vrućom vodom, osušite, tanko ogulite pa koricu narežite na fine rezance. Namočite želatinu prema uputi na omotu. Slatko vrhnje kuhajte sa solju i koricom limete otprilike 5 min. uz povremeno miješanje. Umiješajte šećer. Skinite vrhnje sa štednjaka, u njemu uz stalno miješanje otopite želatinu, uspite u posudu i ostavite da se ohladi.

2

Namastite dno kalupa. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica o 180 °C

Pećnica na vrući zrak o 160 °C

3

Tijesto sve-u-1

U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke te od svega mikserom (metlicama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto poravnajte u kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: o 20 Minute

Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.

4

Ohlađeno, još tekuće vrhnje propustite kroz cjediljku, pa umiješajte jogurt. Kad se masa počne stezati, glatko ju razmažite po podlozi i čuvajte najmanje 3 sata (najbolje preko noći) u hladnjaku.

5

Operite i očistite jagode. Na kremu položite 25 malih jagoda tako da se na svakom komadu nalazi po jedna jagoda.

6

Pire od jagoda

Od ostalih jagoda napravite pire i izvažite 750 g, eventualno dodajte malo vode. Umiješajte sok od limete. U velikom loncu izmiješajte preljev za torte sa šećerom. Onda dodajte pire od jagoda i izmiješajte. Masu zakuhajte uz stalno miješanje i rasporedite po podlozi. Tortu stavite najmanje 1 sat u hladnjak.

7

Ukrašavanje

Nožem odvojite obruč za torte pa ga skinite. Od kuvertire nožem za guljenje povrća napravite strugotine i rasporedite po kolaču. Limete operite vrućom vodom, osušite, tanko ogulite i koricu narežite na tanke rezance ili nastružite nožem za struganje. Ukrasite tortu rezancima limete.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu