za ovaj recept Kocke s jagodama
malo | masnoće |
1 | neprskana limeta |
8 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
600 g | slatkog vrhnja za šlag |
1 prstohvat | soli |
80 g | šećera |
500 g | jogurta (3,5% masnoće) |
100 g | pšeničnog brašna |
2 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
80 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
100 g | mekog maslaca ili margarina |
3 | jaja (veličine M) |
1 kg | jagoda |
4 žlice | soka od limete (od otprilike 2 limete) |
3 omota | Dr. Oetker Preljev za torte s okusom jagode |
100 g | šećera |
50 g | Dr. Oetker Kuvertira bijela čokolada |
1 | neprskana limeta |
Limetu operite vrućom vodom, osušite, tanko ogulite pa koricu narežite na fine rezance. Namočite želatinu prema uputi na omotu. Slatko vrhnje kuhajte sa solju i koricom limete otprilike 5 min. uz povremeno miješanje. Umiješajte šećer. Skinite vrhnje sa štednjaka, u njemu uz stalno miješanje otopite želatinu, uspite u posudu i ostavite da se ohladi.
Namastite dno kalupa. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke te od svega mikserom (metlicama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto poravnajte u kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.
Ohlađeno, još tekuće vrhnje propustite kroz cjediljku, pa umiješajte jogurt. Kad se masa počne stezati, glatko ju razmažite po podlozi i čuvajte najmanje 3 sata (najbolje preko noći) u hladnjaku.
Operite i očistite jagode. Na kremu položite 25 malih jagoda tako da se na svakom komadu nalazi po jedna jagoda.
Od ostalih jagoda napravite pire i izvažite 750 g, eventualno dodajte malo vode. Umiješajte sok od limete. U velikom loncu izmiješajte preljev za torte sa šećerom. Onda dodajte pire od jagoda i izmiješajte. Masu zakuhajte uz stalno miješanje i rasporedite po podlozi. Tortu stavite najmanje 1 sat u hladnjak.
Nožem odvojite obruč za torte pa ga skinite. Od kuvertire nožem za guljenje povrća napravite strugotine i rasporedite po kolaču. Limete operite vrućom vodom, osušite, tanko ogulite i koricu narežite na tanke rezance ili nastružite nožem za struganje. Ukrasite tortu rezancima limete.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne