Flag

Keksi u obliku snježne kugle

oko 15 komada
Srednje teško
100
Zimski ukrašeni keksi u obliku snježnih kuglica sa šarenom glazurom od bjelanjaka i ukrasom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tekući preljev može se vrlo jednostavno čačkalicom ili drvenim štapićem za ražnjiće potisnuti u rubne dijelove.
Recipe Tips
Ako je tijesto ljepljivo, stavite ga omotanog u foliju za čuvanje svježine oko 30 minuta na hladno.
Recipe Tips
Keksi se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
kalupi za kekse u obliku zvijezde

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Prhko tijesto
250 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
125 gmekog maslaca ili margarina
1 vrh nožamljevenog cimeta
Za ukrašavanje
2bjelanjka (veličine M), jako svježa
1 žlicasoka od limuna
300 - 400 gšećera u prahu
Dr. Oetker jestive boje za kolače
Dr. Oetker Dekor Božićna drvca
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Dr. Oetker Perle mix
Dr. Oetker Mini dekor Sweet Rose
Dr. Oetker Mini dekor Creation blue
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Dekor Božićna drvca
Picture - Dr. Oetker Mini dekor Sweet Rose
Picture - Dr. Oetker Mini dekor Creation blue
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke za tijesto i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Tijesto razvaljajte na debljinu od približno ½ cm na lagano pobrašnjenoj radnoj površini i kalupom izrežite oko 15 snježnih kugli. Slamčicom s gornje strane izrežite malu rupicu. Malim kalupima izradite odgovarajući broj keksa i pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 9 - 11 Minute


Mali motivi

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 6 - 8 Minute


Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.

3

Ukrašavanje

Bjelanjak i sok od limuna mikserom (metlicama) čvrsto istucite. Postupno dodajte oko 275 g šećera u prahu i izradite glatki, gusti preljev. 4 žlice preljeva obojite jestivom bojom u svijetlo plavu boju. Obojite po 2 žlice crvenom, žutom i zelenom bojom. Posudice u međuvremenu prekrijte
vlažnim kuhinjskim papirom, budući da se preljev jako brzo stvrdnjava. Svaki preljev stavite u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje ili papirnatu vrećicu za ukrašavanje i dobro zatvorite. U zadnji dio dodajte toliko šećera u prahu da dobijete preljev koji možete dobro nanositi.

4

Gotov preljev stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrlo malim okruglim otvorom ili u papirnatu vrećicu za ukrašavanje. Obrise snježne kugle izradite bijelim preljevom. Ostavite da se osuše. S papirnatih vrećica za ukrašavanje odrežite mali vrh i ispunite unutarnje površine preljevom u boji (tehnika „floating“). Ukrasite malim keksima i ukrasima. Male kekse po želji ukrasite preljevom. Ostavite sve da se dobro osuši.

  • Tekući preljev može se vrlo jednostavno čačkalicom ili drvenim štapićem za ražnjiće potisnuti u rubne dijelove.
  • Ako je tijesto ljepljivo, stavite ga omotanog u foliju za čuvanje svježine oko 30 minuta na hladno.
  • Keksi se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 2 tjedna.