KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Keksi sa šarenim prozorčićima

Blagdanski keksi.

oko 45 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Keksi sa šarenim prozorčićima

Za lim za kolače:

papir za pečenje
kalupi u dvije različite veličine

Tijesto:

250 g pšeničnog brašna
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Tradicionalni dodaci za kiflice s vanilijom
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
125 g maslaca ili margarina (omekšalog)

Šećerna dekoracija:

oko 40 g šećera
Dr. Oetker jestive boje za kolače

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

2

Tijesto

U posudi izmiješajte brašno s ostalim sastojcima i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči na debljinu od oko ½ cm, izrežite kekse bilo kojeg oblika (Ø oko 5 cm) i položite ih na lim za kolače. Iz izrezanog keksa izrežite manji keksić istog oblika (Ø oko 2 cm) i položite na tijesto većeg keksa. „Prozorčiće" napunite šećerom, dodajte 1 kap jestive boje na šećer i ispecite.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minuta

Kekse vrlo oprezno, tako da se prozorčić od šećera ne raspadne, zajedno s papirom za pečenje povucite na radnu ploču i ostavite da se ohlade.