Flag

Keksi sa šarenim prozorčićima

oko 45 komada
Lagano
40
Blagdanski keksi sa kreativnom dekoracijom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
U dobro zatvorenoj kutiji možete kekse čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za kolače
papir za pečenje
kalupi u dvije različite veličine
Tijesto
250 gpšeničnog brašna
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Tradicionalni dodaci za kiflice s vanilijom
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
125 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
Šećerna dekoracija
oko 40 gšećera
Dr. Oetker jestive boje za kolače
1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

2

Tijesto

U posudi izmiješajte brašno s ostalim sastojcima i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči na debljinu od oko ½ cm, izrežite kekse bilo kojeg oblika (Ø oko 5 cm) i položite ih na lim za kolače. Iz izrezanog keksa izrežite manji keksić istog oblika (Ø oko 2 cm) i položite na tijesto većeg keksa. „Prozorčiće" napunite šećerom, dodajte 1 kap jestive boje na šećer i ispecite.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Kekse vrlo oprezno, tako da se prozorčić od šećera ne raspadne, zajedno s papirom za pečenje povucite na radnu ploču i ostavite da se ohlade.

  • U dobro zatvorenoj kutiji možete kekse čuvati oko 2 tjedna.