Flag

Keksi s motivima

oko 60 komada
Srednje teško
80
Hrskavi kolačići s božićnim aromama
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kekse prije pečenja premažite s donje strane vodom i utisnite u oljuštene, tanko narezane listiće badema.
Recipe Tips
Keksi se mogu čuvati oko 3 tjedna u dobro zatvorenim kutijama.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Tijesto
500 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
250 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
začini po želji (cimet, anis, klinčić, muškatni oraščić)
1 prstohvatsoli
2jaja (veličine M)
200 gmekog maslaca ili margarina
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
1

Tijesto

U posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Dodajte šećer, vanilin šećer, začine, sol, jaja, masnoću i bademe te sve zajedno mikserom (lopaticama) izmiješajte kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u glatko tijesto. Ostavite tijesto da stoji oko 30 minuta na hladnom.

2

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C


Tijesto podijelite na nekoliko porcija i svaku razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 3 mm. Pomoću noža ili okruglog rezača za tijesto izrežite male pravokutnike (oko 7 x 5 cm). Po želji vilicom ili tupim rubom noža utisnite rubove. Kalupom za kekse sa širom stranom prema dolje oprezno utisnite motive ili izrežite male motive i stavite ih na kekse. Stavite kekse na lim za pečenje i pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute


Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade

  • Kekse prije pečenja premažite s donje strane vodom i utisnite u oljuštene, tanko narezane listiće badema.
  • Keksi se mogu čuvati oko 3 tjedna u dobro zatvorenim kutijama.