Keksi s anisom

Biskvitni keksi s anisom spadaju među tradicionalne božićne kekse.

oko 95 komada

potrebno malo iskustva 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Keksi s anisom

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Biskvit:

200 g šećera u prahu
2 jaja
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
2 razom pune žličice mljevenog anisa
175 g pšeničnog brašna
1 vrh noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

2

Biskvit

Prosijte šećer u prahu. Jaja u posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite na najvišoj brzini oko 1 minutu. Miješajući tijekom 1 minute umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer i anis i nastavite miješati još 2 minute. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u dva navrata kratko na najmanjoj brzini umiješajte u smjesu. Tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (promjera 8 mm). Okomito na lim za pečenje istisnite po mogućnosti jednake hrpice (promjera oko 3 cm) te ih ostavite da se suše na sobnoj temperaturi oko 60 min.
 
U međuvremenu zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Stavite lim za pečenje u pećnicu. Keksi s anisom nakon pečenja još moraju biti svijetli.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 14 Minute

Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne