Flag

Husarski kolačići s tamnom čokoladom

oko 50 komada
Lagano
60
Neodoljivi tradicionalni kolačići s čokoladom i džemom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Prhko tijesto
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
50 gDr. Oetker Ribane tamne čokolade
150 goštrog brašna
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
100 gmekog maslaca (margarin)
Nadjev
oko 5 žlicedžema od crnog ribizla
Ukrašavanje
50 gtamne čokolade
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Ribane tamne čokolade
1

Prhko tijesto

Bademe zapecite u neprianjajućoj tavi na srednjoj temperaturi i ostavite da se ohlade na tanjuru. Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke, osim čokolade, i sve zajedno mikserom (lopaticama) miješajte najprije kratko na najnižoj, a potom na srednjoj brzini i izradite glatko tijesto. Kratko umijesite čokoladu. Oblikujte tijesto u kuglu i ostavite pokriveno da stoji oko sat vremena.

2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Od tijesta žličicom odvajajte porcije veličine lješnjaka, oblikujte ih u kuglice i međusobno odmaknute slažite na lim za pečenje. Drškom kuhače utisnite udubljenje u svaku kuglicu. Ako se tijesto lijepi za kuhaču, uronite je u malo brašna. Pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 12 - 16 Minute


Husarske kolačiće s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

4

Nadjev

Džem miješajući kratko zakuhajte, ostavite da se malo ohladi, a potom ga stavite u manju vrećicu za zamrzavanje. Odrežite mali vrh i punite husarske kolačiće.  

5

Ukrašavanje

Čokoladu krupno nasjeckajte i otopite na pari na niskoj temperaturi. Stavite kuvertiru u malu vrećicu za zamrzavanje. Odrežite mali vrh i poprskajte husarske kolačiće. Ostavite nadjev i kuvertiru da se stvrdnu.