KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Gola torta s nadjevom od bobičastog voća

Mala torta s kremom od Ricotta sira i jogurta te nadjevom od bobičastog voća

oko 10 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Gola torta s nadjevom od bobičastog voća

Biskvit:

150 g mekog maslaca
175 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
1 prstohvat soli
3 jaja (veličine M)
150 g krem sira
225 g glatkog brašna
2 ½ žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
30 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob

Krema od Ricotte i jogurta:

250 g sira Ricotte
250 g jogurta
140 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
malo arome limuna (tekućeg)
1 omot Dr. Oetker Kremfix
¼ l tučenog slatkog vrhnja
125 g jagoda (velikih)
1 pakiranje Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena, plava)

Nadjev:

125 g borovnica
125 g malina
125 g jagoda (prepolovljene)

Za posipanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Biskvit

Mikserom (metlicama) pjenasto istucite maslac, šećer, vanilin šećer, koricu limuna i sol. Pojedinačno umiješajte jaja. Potom umiješajte krem sir. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i gustinom, prosijajte po tome i umiješajte kuhačom.

2

Dno kalupa za torte (Ø 20 cm) obložite papirom za pečenje. Ulijte smjesu i poravnajte je. Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zgrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: 60 Minuta

3

Krema od Ricotte i jogurta

Tortu prije posluživanja lagano pospite šećerom u prahu.

4

Ohlađenu tortu prerežite dva puta. Podlogu za tortu stavite na pladanj za torte.

5

Krema od Ricotte i jogurta i nadjev

Pjenjačom pomiješajte sastojke za kremu i podijelite kremu na tri dijela. Jedan dio kreme obojite plavom i crvenom jestivom bojom tako da boja odgovara boji borovnica. Plavi dio premažite po podlozi za tortu te nadjenite borovnicama. Na to stavite srednju podlogu i lagano pritisnite. 1/3 kreme obojite crvenom jestivom bojom tako da boja odgovara boji malina. Kremom premažite srednju podlogu za torte i nadjenite malinama. Stavite na to gornji dio podloge i lagano pritisnite. Ostatak kreme obojite crvenom jestivom bojom tako da boja izgleda poput boje jagoda. Kremom premažite gornju podlogu za torte i nadjenite jagodama. Stavite tortu na hladno.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu