Gola torta s nadjevom od bobičastog voća

Mala torta s kremom od Ricotta sira i jogurta te nadjevom od bobičastog voća

oko 10 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Gola torta s nadjevom od bobičastog voća

Biskvit:

150 g mekog maslaca
175 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvat soli
3 jaja (veličine M)
150 g krem sira
225 g glatkog brašna
2 ½ žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
30 g Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba

Krema od Ricotte i jogurta:

250 g sira Ricotte
250 g jogurta
140 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
malo arome limuna (tekućeg)
1 omot Dr. Oetker Kremfixa
¼ l tučenog slatkog vrhnja
125 g jagoda (velikih)
1 pakiranje Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena, plava)

Nadjev:

125 g borovnica
125 g malina
125 g jagoda (prepolovljene)

Za posipanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Biskvit

Mikserom (metlicama) pjenasto istucite maslac, šećer, vanilin šećer, koricu limuna i sol. Pojedinačno umiješajte jaja. Potom umiješajte krem sir. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i gustinom, prosijajte po tome i umiješajte kuhačom.

2

Dno kalupa za torte (Ø 20 cm) obložite papirom za pečenje. Ulijte smjesu i poravnajte je. Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zgrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: 60 Minute

3

Krema od Ricotte i jogurta

Tortu prije posluživanja lagano pospite šećerom u prahu.

4

Ohlađenu tortu prerežite dva puta. Podlogu za tortu stavite na pladanj za torte.

5

Krema od Ricotte i jogurta i nadjev

Pjenjačom pomiješajte sastojke za kremu i podijelite kremu na tri dijela. Jedan dio kreme obojite plavom i crvenom jestivom bojom tako da boja odgovara boji borovnica. Plavi dio premažite po podlozi za tortu te nadjenite borovnicama. Na to stavite srednju podlogu i lagano pritisnite. 1/3 kreme obojite crvenom jestivom bojom tako da boja odgovara boji malina. Kremom premažite srednju podlogu za torte i nadjenite malinama. Stavite na to gornji dio podloge i lagano pritisnite. Ostatak kreme obojite crvenom jestivom bojom tako da boja izgleda poput boje jagoda. Kremom premažite gornju podlogu za torte i nadjenite jagodama. Stavite tortu na hladno.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne