KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

"Gola" torta s bobičastim voćem i sirom

Torta od integralnog biskvita s Ricotta sirom i jogurtom

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept "Gola" torta s bobičastim voćem i sirom

Biskvit od integralnog brašna:

5 jaja (veličine M)
140 g šećera (smeđi, nerafinirani)
½ omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 prstohvat soli
100 g integralnog pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
½ razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Krema:

250 g sira Ricotte (svježi talijanski sir)
250 g jogurta (od ovčjeg mlijeka s 6 % masnoće)
140 g šećera u prahu (prosijani)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Kremfix
250 ml tučenog vrhnja za šlag

Ukrašavanje:

125 g malina
125 g kupina
125 g borovnica
malo šećera u prahu
nekoliko listića matičnjaka

preparation

Priprema

1

Biskvit od integralnog brašna

Mikserom (metlicama) pjenasto istucite jaja i žumanjke, koricu naranče i sol. Pomiješajte integralno brašno s pudingom u prahu i praškom za pecivo te umiješajte kuhačom u smjesu

2

Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 22 cm) čije je dno obloženo papirom za pečenje i poravnajte. Kalup stavite na donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

3

Ohlađeni biskvit izvadite iz kalupa i uklonite papir za pečenje. Prerežite biskvit na 3 dijela i donji sloj stavite na pladanj za torte.

4

Krema

Pjenjačom pomiješajte sve sastojke. Od biskvita i kreme složite slojeve gole torte te gornji sloj završite kremom. Ostavite tortu da odstoji na hladom oko pola sata.

5

Ukrašavanje

Tortu prije posluživanja ukrasite bobičastim voćem i pospite šećerom u prahu. Kao dekoraciju na tortu stavite nekoliko listića matičnjaka.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu