Ganache torta

Čokoladna torta slatka i slasna

oko 8 - 10 komada

dosta zahtjevno 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ganache torta

Lim za pečenje:

Tijesto:

8 jaja
325 g šećera
malo arome vanilije
200 g brašna

Za ukrašavanje:

150 g tamne čokolade

Nadjev:

200 g tamne čokolade
200 g mliječne čokolade
4 dl punomasnog vrhnja za šlag

Preljev:

100 g tamne čokolade
50 g mekog maslaca
3 žlice vode

preparation

Priprema

1

Priprema

Pripremite jedan lim za pečenje i 4 lista papira za pečenje. Na svakom papiru nacrtajte po dva kruga Ø 20 cm. Pripremite vrećicu za ukrašavanje s ravnim nastavkom (Ø 10 mm). Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Tijesto

Mikserom pjenasto umutite jaja, šećer i aromu vanilije dok ne postane bijelo. Dodajte brašno (rukom umiješajte). Kalup za pečenje obložite jednim od pripremljenih papira za pečenje. Dobivenim tijestom punite vrećicu za ukrašavanje i spiralno ispunite 2 nacrtana kruga na papiru. Pecite na srednjoj razini prethodno zagrijane pećnice oko 5-6 minuta.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

Vrijeme pečenja: oko 5 - 6 Minute

Pečeni biskvit izvadite iz pećnice, izvadite ga na rešetku za kolače, odvojite papir za pečenje i ostavite da se ohladi. Ponovite postupak dok svih 8 biskvita ne bude pečeno.

3

Ukrašavanje

Čokoladu za ukrašavanje otopite u vodenoj kupelji. Izlijte na plastičnu podlogu i ravnomjerno razmažite na veličinu od 24 x 18 cm. Prije nego se čokolada sasvim stegne, nožem ju režite od šire strane na trake širine 2 cm. Trake prerežite još jednom po sredini. Prekrijte prozirnom folijom i pritisnite daskom za rezanje, a zatim stavite u frižider i pustite da se stisnu do kraja.

4

Nadjev

Čokoladu za nadjev otopite u vodenoj kupelji. Vrhnje kratko zagrijte u tavi i dodajte ga istopljenoj čokoladi i pomiješajte. U slučaju da je smjesa previše tekuća, ostavite ju kratko u frižideru. Ostavite 2 žlice smjese sa strane za rub torte.

Prvi biskvit stavite na pladanj i premažite nadjevom. Ponavljajte postupak dok sve biskvite ne posložite jedan na drugi. Gornji biskvit ne premazujte.

5

Preljev

Za preljev otopite čokoladu, maslac i vodu u vodenoj kupelji i time prelijte gornji biskvit. Tortu ostavite oko 30 minuta na hladnome.

Rub torte premažite ostatkom nadjeva (kojeg ste sačuvali) te okolo zalijepite trake od čokolade.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne